Kako prepoznati najkvalitetniju steviju na tržištu?

Kako prepoznati najkvalitetniju steviju na tržištu?

Kako prepoznati najkvalitetniju steviju na tržištu?
  • Objavljeno: Utorak, 25.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sigurno ste već čuli da je ljekovita biljka Stevia stigla i u Hrvatsku.

Upravo zbog toga je brend Stesweet, pionir u proizvodnji stevija zaslađivača na organski način, odlučio sve svoje buduće kupce informirati o kvaliteti proizvoda od stevije i uvesti ih u sasvim novi, ljekoviti svijet. 

Priča o steviji počinje u dalekoj Južnoj Americi, gdje je biljka otkrivena, a zatim zbog svoje ljekovitosti prenesena diljem svijeta. Stevia je prirodni zaslađivač, čak 200 do 400 puta slađa od šećera, no za razliku od šećera, stevija nema kalorija, ugljikohidrata, glikemijskog indeksa i štetnih nuspojava. Popis pozitivnih efekata koje donosi biljka stevija doista je dugačak, a neki od najznačajnijih su regulacija težine, snižavanje šećera u krvi, oporavljanje nakon bolesti, liječenje bakterijskih bolesti probavnog sustava, detoksikacija, jačanje imuniteta, sprječavanje nastanka raka i još mnogo, mnogo pozitivnih i dokazanih rezultata.

Zašto je Reabaudiozid  A, (Reb-A) i  čistoća stevije toliko važna?

Kada se lišće biljke stevije ekstraktira, dobivaju se sastojci koje nazivamo glikozidi. Ti su sastojci različiti po svojoj kvaliteti i slatkoći. Onaj najzdraviji, najslađi, najboljeg okusa, koji se tokom ekstrakcije dobiva svega 2-4% zove se Rebaudiozid A, (Reb-A).  Reb-A je i kao sirovina u proizvodnji deset puta skuplja od ostalih glikozida (steviozid, glikozida B, C...). SteSweet proizvodi sadrže Rebaudiozid A ili Reb-A u 97%+ postotku čistoće, te su zbog toga iznimno prepoznati od strane potrošača. Ostali stevia glikozidi (steviaside) ili mješavina glikozida najčešće se koriste u industrijama pića i hrane.

Gdje kupiti SteSweet steviju?

Kako bi svojim kupcima ponudio najbolje, Stesweet je pokrenuo interaktivni portal www.steviana.hr, gdje pokreće brojne rasprave, okuplja stručnjake, poput poznatog nutricionista dr.Ignaca Kuliera i znanstvenika Brune Novaka te za vas donosi najnovije vijesti iz svijeta stevije i priprema velike nagradne natječaje. Naša je misija brinuti o vašem zdravlju i činiti vas sretnima.

Uključite se u rasprave već danas, komentirajte, pitajte naše stručnjake, šaljite nam vaše prijedloge...

Čekamo vas na www.steviana.hr

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti