Kako zavoljeti svoje tijelo?

Kako zavoljeti svoje tijelo?

Kako zavoljeti svoje tijelo?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Većina ljudi, posebice žena, nezadovoljna je svojim tijelom. Unatoč uvjerenjima da je bitna unutarnja ljepota, fizički izgled je ono što prvo zamijetimo na osobi, a kad osoba nije zadovoljna svojom vanjštinom, neće biti u potpunosti sretna i ispunjena.

Na sliku koju stvaramo o sebi najviše utjecaja ima okolina, a nju prvenstveno čine mediji, zatim društvo, ali i moda dizajnirana za premršave modele. Zatrpani smo informacijama kako brže smršaviti, kako se našminkati poput profesionalca i kako se obući da bismo što bolje izgledali, a sve se opet vrti oko fizičkog izgleda.

Znate li da izgled nije najvažniji! Što nas zapravo čini privlačnima?

Društvo nas uči da je skromnost vrlina pa one koji misle da ne izgledaju dobro smatramo skromnima, a one koji su zadovoljni svojim fizičkim izgledom percipiramo kao narcisoidne. No, važna je samouvjerenost i zadovoljstvo svojim tijelom, bez obzira na to koliko kilograma imamo.

Da bismo zaista zavoljeli svoje tijelo potrebno je voditi brigu o sebi, prihvatiti svoj izgled i odbaciti negativne misli, ali i shvatiti da nitko nije savršen. Isto tako, moramo biti svjesni da medijski nametnuti ideali nisu realne slike, nego obrađene fotografije, te da ne trebamo izgledati kao s naslovnice časopisa da bismo se osjećali dobro.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti