Tko su zapravo skromni hvalisavci?

Tko su zapravo skromni hvalisavci?

Tko su zapravo skromni hvalisavci?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Svi poznajemo onu jednu osobu koja se ne voli hvaliti, ali uvijek ima zgodnu anegdotu koja pokazuje kako je zapravo super osoba. Ta se osoba naziva skromni hvalisavac i jednako je omražena kao i klasični hvalisavac. Skromnog hvalisanja je mnogo, a društvene mreže su plodno tlo za takvu vrstu objava.

Osnovna karakteristika skromnog hvalisavca je korištenje poniznosti, samodopadajućeg humora i žaljenja na određenu stvar ili situaciju. Takve osobe zapravo žele izazvati suosjećanje drugih, ali ih u isto vrijeme impresionirati svojim ostvarenjima. Izjave poput: „Jao! Prolio sam kavu po kožnim sjedalima novog automobila!“ ili „Ono kad imaš 26, a traže te osobnu iskaznicu! Pa naravno da sam ljuta!“, uz nezaobilazne popratne fotografije, primjer je skromnosti koja nam svima ide na živce.

Saznajte 5 stvari s kojima se nikada ne biste trebali hvaliti!

Razlika između klasičnog i skromnog hvalisavca je upravo u načinu razgovaranja i prepričavanja događaja. No, skromne osobe koji se u isto vrijeme žale i hvale lako je prepoznati, a ostali ih kategoriziraju jednako kao i klasične hvalisavce. Ako nas ponekad i zavara priča o nekome tko je doživio tako neugodnu situaciju, koja je na kraju ispala sve osim neugodna, toj osobi će se dodijeliti etiketa hvalisavca i za sve buduće priče ćemo u sebi pomisliti: „Hvalite me usta moja“.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti