Koja vrsta prehrane je najzdravija?

Koja vrsta prehrane je najzdravija?

Koja vrsta prehrane je najzdravija?
  • Objavljeno: Nedjelja, 30.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Američki znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Annual Reviews of Public Health, otkrivaju da ne postoji nešto što bi se moglo nazivati najzdravija vrsta prehrane.

Znanstvenici su proučavali rezultate istraživanja nad stotinama vrsta prehrane, uključujući mediteransku, vegetarijansku, vegansku, niskomasnu, niskoglikemijsku i bez glutensku. Oni su proučavali djelovanje tih oblika prehrane na cjelokupno zdravlje.

Provjerite može li prehrana pobijediti hipotireozu!

Svaki oblik prehrane su pomno analizirali i proučavali njihovu povezanost s nastankom pretilosti i kroničnih bolesti, kao što su bolesti srca i dijabetes.

Rezultati su pokazali da niti jedna prehrana nije nužno najzdravija. Neki oblici prehrane pomažu kod određenih stanja, kao što mediteranska prehrana pomaže srčanim bolesnicima.

Znanstvenici ističu da svi tipovi prehrane, koji pozitivno djeluju na čovjekovo zdravlje, imaju nešto zajedničko, a to je smanjenje unosa polugotovih i gotovih suhomesnatih proizvoda, povećanje unosa voća i povrća i nemasnog mesa.

Istražite pet vrsta dijetnih prehrana iz raznih zemalja svijeta!

Također ističu da samo zato što je osoba, koja prati jedan tip prehrane, jako zdrava, ne znači da je ta prehrana generalno najzdravija.

Kako biste jeli u korist zdravlju, slijedite osnovne smjernice zdrave prehrane, a u nezdravim namirnicama uživajte povremeno i umjereno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti