Koliko je zdrav vaš doručak?

Koliko je zdrav vaš doručak?

Koliko je zdrav vaš doručak?
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada je život stresan i užurbaniji nego inače, lako zaboravimo na zdrave prehrambene navike. Međutim, postoji jedna navika koju apsolutno nikada ne smijete zaboraviti - doručkovanje.

Izaberite zdrav doručak za zdrav početak dana!

Znanstvenici ističu najvažnije prednosti kao što su održavanje zdrave tjelesne težine, održavanje koncentracije tijekom dana te mnoge zdravstvene prednosti kao što je regulacija hormona, sinteza mišića te regulacija glikemijskog indeksa, a esencijalni sastojci svakog doručka su:

Proteini

Svaki gram proteina kojeg unesete će osjećaj sitosti održavati duže vrijeme u odnosu na ugljikohidrate i masti. Proteini vam mogu značajno pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine.

Cjelovite žitarice

Pomoći vam će kod održavanja koncentracije i pažnje tijekom dana te će vam osigurati potrebnu dozu vitamina i minerala. Cjelovite žitarice mogu smanjiti rizik od prejedanja kasnije u danu i nastanka žudnje za grickalicama.

Pripremite zobene pahuljice sa chia sjemenkama i bademovim mlijekom!

Voće i povrće

Najbolji su izvor vitamina i minerala, a također su bogati vlaknima, koja će poboljšati rad probavnog sustava. Unos voća i povrća u jutarnjim satima će pomoći u održavanju stabilne razine šećera tijekom cijelog dana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti