Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kampanja za pomoć djeci s malignim oboljenjima

Kampanja za pomoć djeci s malignim oboljenjima

Kampanja za pomoć djeci s malignim oboljenjima
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.01.2015.
  • Broj pregleda: 36
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u RH je od početka 2001. godine do kraja 2007. godine od neke vrste tumora oboljelo ukupno 1315 djece i mladih u dobi od 0 do 19 godina. To u prosjeku godišnje iznosi 188 novo oboljele djece i mladih.

Udruga NINA u suradnji s tvrtkom Apel j.d.o.o. nastoji kroz svoj rad motivirati brojne sugrađane da daju svoj nesebičan doprinos. Maligne bolesti kod djece predstavljaju posebnu socijalno-medicinsku dimenziju jer bolest ne pogađa samo dijete već i cijelu obitelj. Okružje malog bolesnika važan je čimbenik na putu do izlječenja, gdje mu je potrebno dati ljubav i snagu.

Stoga je nužno roditeljima pružiti pomoć i potporu u svakodnevnim teškoćama s kojima se suočavaju, među ostalim i povezivanjem s drugim roditeljima čija djeca boluju od malignih bolesti radi razmjene iskustava i informacija. Prioritet nam je ohrabriti roditelje, prebroditi s njima najteže trenutke u životu. Svjesni smo da ta djeca nisu kao druga djeca, ali i pored poteškoća koje im je sudbina odredila, oni su najbolji i najveći borci. Njihova djetinjstva su prekinuta, igre su zamijenili dugim i iscrpljujućim liječenjima, teškim i agresivnim terapijama i zračenjima.

Najčešće teškoće s kojima se susreću obitelji djece su financijske prirode. Najteže su situacije gdje ni jedan roditelj nije zaposlen. Liječenje i dijagnostika je u principu besplatna, ali veliki trošak su lijekovi za jačanje imuniteta i poseban režim ishrane oboljele djece.

NAŠA INICIJATIVA, NEČIJA ALTERNATIVA naziv je projekta koju je Udruga Nina pokrenula u suradnji a tvrtkom Apel j.d.o.o .

Kampanja je namijenjena prvenstveno pravnim subjektima, odnosno tvrtkama koje majice s otiskom loga Udruge i svojim logotipom mogu koristiti kao dio svojih promocijskih aktivnosti, te zatim koristiti majice u različite svrhe - kao uniforme za zaposlenike te poklone poslovnim partnerima i kupcima. Na taj će način ciljna javnost prepoznati tvrtku kao društveno odgovornu, a djeca dobiti prijeko potrebnu pomoć.

Ako niste vlasnik tvrtke svejedno možete pomoći i naručiti majicu!

Također u kampanji se može sudjelovati i osobno, posebno ističemo mnogobrojne "male" ljude koji su svojim prilozima dokazali da humanost nema granica.

Cijena jedne majice je 75 kn +PDV, a uključiti se možete kupnjom neograničenog broja majica. Kupnjom 10 majica ili više, udruga NINA uvrstit će Vas na popis sponzora/donatora na svojoj internet stranici.

Zašto nam je važno da što više majica pustimo u opticaj kroz cijelu Hrvatsku?

Osnovna nit vodilja ove kampanje je uključiti što više ljudi koji će nositi ove majice i na taj način komunicirati prema drugima svijest o potrebi pomaganja, kao i mogućnost da se uključe u projekt Udruge Nina i tvrtke Apel j.d.o.o.

Posjetite i web stranicu www.udruga-nina.hr na kojoj se nalazi više o ovoj kampanji i samoj udruzi "NINA" Apel j.d.o.o

Komentari

Najčitanije zanimljivosti