Kombinacija kurkume i tamjana pomaže u prevenciji raka

Kombinacija kurkume i tamjana pomaže u prevenciji raka

Kombinacija kurkume i tamjana pomaže u prevenciji raka
  • Objavljeno: Subota, 23.05.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kombinacija dvaju poznatih začina - kurkuma i tamjan - mogu pomoći u prevenciji raka debelog crijeva. Znanstvenici su otkrili da je ova kombinacija toliko djelotvorna da na razvoj i širenje stanica raka počinje djelovati već nakon drugog dana primjene. Ova kombinacija se pokazala učinkovitom čak i kod ljudi čije stanice raka ne reagiraju na uobičajene vrste kemoterapije.

Aktivni sastojak kurkume, kurkumin, ima moćna protuupalna svojstva i kurkumi daje prepoznatljivu žutu boju. Tamjan, s druge strane, se već stoljećima koristi u ayurvedskoj medicini zbog svojih moćnih protuupalnih svojstava.

Ovi začini su moćni prirodni lijekovi i mogu značajno smanjiti rizik od razvijanja stanica raka. Prethodna istraživanja su pokazala da osobe, koje primaju kemoterapiju, imaju veću vjerojatnost uspješnog liječenja raka ako uzimaju kurkumu.

"Znamo da kurkumin imaju odlična protuupalna svojstva i da mogu pomoći u prevenciji stanica raka", izjavio je voditelj istraživanja prof. Ajay Goel i dodao kako "ti začini su moćni prirodni lijekovi i oba imaju sposobnost smanjenja kronične upale."

Znanstvenici su odlučili isprobati kombinaciju ovih dvaju začina jer su prepoznali da kurkumin uništava kancerogene stanice, ali ne i zdrave tjelesne stanice. Tamjan ima slično djelovanje i također smanjuje upalu u tijelu, za koju je dokazano da povećava rizik od nastanka niza poremećaja i bolesti.

Kombinacijom ovih dvaju začina dobivamo sinergiju koja ima puno moćnije protuupalno djelovanje, u odnosu na to kada se ti začini uzimaju zasebno.

Terapije za liječenje raka su iznimno toksične, a ovo istraživanje otkriva da one mogu biti puno manje toksične ako osoba tijekom njih uzima kombinaciju ovih začina.

Oko 50% osoba, koje pate od raka debelog crijeva imaju mutacije na p53 genu. Lijekovi za liječenje raka neće biti učinkoviti za ove pojedince, a uzimanjem kombinacije kurkumina i tamjana stanice raka počinju reagirati na kemoterapiju.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti