Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čaj od kamilice produljuje životni vijek

Čaj od kamilice produljuje životni vijek

Čaj od kamilice produljuje životni vijek
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.05.2015.
  • Broj pregleda: 529
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Već je veliki broj znanstvenih članaka objavljeno na temu pozitivnog djelovanja čaja od kamilice. Čaj od kamilice se već stoljećima diljem svijeta konzumira u svrhu opuštanja i promicanja kvalitete sna, a novo istraživanje otkriva da ovaj čaj može produljiti životni vijek.

U novom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Gerontologist, su znanstvenici promatrali djelovanje čaja od kamilice kod više od 1700 odraslih osoba. Istraživanje je trajalo 7 godina i u tom razdoblju su znanstvenici učestalo analizirali cjelokupno zdravstveno stanje svih sudionika. Također, sudionici su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim cjelokupnim životnim navikama, uključujući prehrambene navike i navike vježbanja.

Kamilica je jedan od najstarijih i najšire rasprotranjenih biljnih lijekova. Već se stoljećima kamilica, naročito čaj od kamilice uzima u svrhu poboljšanja zdravlja cjelokupnog organizma.

Rezultati su pokazali da sudionici, koji su svakodnevno pili čaj od kamilice, imaju za 29% manji rizik od nastanka iznenadne i prijevremene smrti, u usporedbi sa sudionicima, koji su čaj od kamilice pili rijetko ili nikako.

Prethodna istraživanja su pokazala da čaj od kamilice može pomoći u ublažavaju hiperglikemije, želučanih tegoba i anksioznosti. Također može pomoći u prevenciji komplikacija povezanih uz dijabetes tipa 2 i regulirati razinu kolesterola. Kamilica ima odlična antioksidacijska, antimikrobna i protuupalna svojstva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti