Čaj od kamilice produljuje životni vijek

Čaj od kamilice produljuje životni vijek

Čaj od kamilice produljuje životni vijek
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.05.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Već je veliki broj znanstvenih članaka objavljeno na temu pozitivnog djelovanja čaja od kamilice. Čaj od kamilice se već stoljećima diljem svijeta konzumira u svrhu opuštanja i promicanja kvalitete sna, a novo istraživanje otkriva da ovaj čaj može produljiti životni vijek.

U novom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Gerontologist, su znanstvenici promatrali djelovanje čaja od kamilice kod više od 1700 odraslih osoba. Istraživanje je trajalo 7 godina i u tom razdoblju su znanstvenici učestalo analizirali cjelokupno zdravstveno stanje svih sudionika. Također, sudionici su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim cjelokupnim životnim navikama, uključujući prehrambene navike i navike vježbanja.

Kamilica je jedan od najstarijih i najšire rasprotranjenih biljnih lijekova. Već se stoljećima kamilica, naročito čaj od kamilice uzima u svrhu poboljšanja zdravlja cjelokupnog organizma.

Rezultati su pokazali da sudionici, koji su svakodnevno pili čaj od kamilice, imaju za 29% manji rizik od nastanka iznenadne i prijevremene smrti, u usporedbi sa sudionicima, koji su čaj od kamilice pili rijetko ili nikako.

Prethodna istraživanja su pokazala da čaj od kamilice može pomoći u ublažavaju hiperglikemije, želučanih tegoba i anksioznosti. Također može pomoći u prevenciji komplikacija povezanih uz dijabetes tipa 2 i regulirati razinu kolesterola. Kamilica ima odlična antioksidacijska, antimikrobna i protuupalna svojstva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti