Majke sve češće pate od postnatalne depresije

Majke sve češće pate od postnatalne depresije

Majke sve češće pate od postnatalne depresije
  • Objavljeno: Utorak, 20.01.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici tvrde kako je nova generacija mladih majki u krizi, jer više od polovice njih pokazuju znakove postnatalne depresije, jer se moraju boriti same za sebe poslije poroda, javlja DailyMail.

Stručnjaci tvrde kako današnje žene nemaju tradicionalnu obiteljsku potporu kakvu su imale prijašnje generacije.

Prije dvadesetak godina mlade su majke uvijek uz sebe imale članove proširene obitelji koji su im pomagali u podizanju bebe i kućanskim poslovima, a tu su uvijek bile majke, bake ili rođakinje koje su uskakale savjetima.

Moderna novopečena majka u tim je poslovima prepuštena sama sebi. Stručnjaci tvrde kako je upravo to razlog što čak 52 posto novih majki nakon poroda pokazuje neke znakove postnatalne depresije, što je podatak do kojeg je došao portal Netmums.com istraživanjem.

Dobivanje djeteta danas učini puno veći preokret u životu žene, nego što je učinio njenoj majci ili baki. Utjecaj na to ima i činjenica da današnje žene prvi put postaju majke u svojim 30-im godinama kada već imaju ostvarene karijere. Tako napuštaju svoje radno mjesto i ostaju kod kuće brinući se za dijete bez imalo potpore od šire obitelji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti