Medicina & Tehnika i Dentex 2010

Medicina & Tehnika i Dentex 2010

Medicina & Tehnika i Dentex 2010
 • Objavljeno: Srijeda, 03.03.2010.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U  organizaciji Zagrebačkog velesajma a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske od 13. do 15. svibnja 2010. održava se 38. međunarodni sajam medicinske, laboratorijske i rehabilitacijske opreme i farmacije Medicina i tehnika.

Medicina i tehnika, specijalizirani stručni sajam duge tradicije, okupit će tijekom mjeseca svibnja značajna imena iz područja medicine, farmacije, analitike i rehabilitacije.

Jedan je od prestižnih i tržišno prihvaćenih poslovnih događanja u regiji, koje omogućuju izravnu komunikaciju ponude i potražnje.

Tematske cjeline ovogodišnjeg sajma su slijedeće:

 • CroMed- medicinski uređaji, pribor, oprema prostora i usluge, informatička podrška
 • CroLab-analitika, laboratorijski aparati, oprema, potrošni materijal i pribor, dijagnostika
 • CroPharm-farmacija
 • CroReha -rehabilitacija i program za starije osobe

Tijekom svih dana održavanja, sajam prati  vrlo kvalitetan i sadržajan program koji se sastoji od kongresa, stručnih skupova, okruglih stolova, seminara i  prezentacija a koji uz izložbeni dio, čini MEDICINU I TEHNIKU referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.

Zaseban projekt MEDICINE I TEHNIKE  je 8. međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći CroRescue koji Zagrebački velesajam već niz godina uspješno organizira s regionalnim središtem za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa iz Divulja.

Po prvi puta u istom terminu sajma MEDICINA I TEHNIKA, održat će se i

DENTEX 2010,  međunarodni sajam dentalne medicine, po novom konceptu  organiziran u suradnji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine.

DENTEX, će zasigurno  na jednom mjestu okupiti sve najznačajnije proizvođače i dobavljače dentalne opreme, pribora i usluga i istovremeno omogućiti njihovu  neposrednu komunikaciju s potencijalnim kupcima i korisnicima dentalnih usluga.

Program sajma dentalne medicine je slijedeći:

 • uređaji i oprema za dentalnu ordinaciju
 • dentalni pribor i materijali
 • oprema za dentalne laboratorije
 • usluge i informatika u dentalnoj medicini
 • edukacija

Kao i uvijek Medicina i tehnika priprema atraktivne sadržaje za široku publiku poput besplatnih liječničkih pregleda, dijagnostike i stručnih savjeta u organizaciji raznih društava, edukacijskih centara, savjetovališta, udruga, zavoda i dr.

Iz programa stručnih i pratećih aktivnosti izdvajamo:

● 4. kongres hrvatske udruge medicinskih sestara
„Sestrinstvo: lepeza različitosti
", organizator Hrvatska udruga medicinskih sestara

● 19. međunarodni simpozij Hrvatskog društva medicinskih biokemičara i Slovenskog  združenja za kliničko kemijo
21. redoviti simpozij: Laboratorijska dijagnostika u transplatacijskoj medicine   organizator:  KB Merkur,  Hrvatsko društvo medicinskih biokemičara

● Međunarodni simpozij  „Funkcijski poremećaj stomatognatog sustava", organizator    Stomatološki  fakultet Sveučilišta u Zagrebu

● Simpozij „ Dentex 2010 Estetska sastavnica svakodnevne prakse", organizator Hrvatska komora dentalne medicine (vrednovani simpozij s 8 bodova kao referenca stalnog stručnog usavršavanja u dentalnoj struci).

Zanimljivost za široku publiku:

besplatni pregled mobilnim mamografom u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma u organizaciji  Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Radno vrijeme sajma: od 10:00 do 18:00 sati, subota 10:00 do 17:00 sati

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti