Meditacija štiti mozak i srce

Meditacija štiti mozak i srce

Meditacija štiti mozak i srce
  • Objavljeno: Srijeda, 22.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi već znamo da meditacija ima čudesne prednosti na zdravlje. Dosadašnja istraživanja su pokazala da meditacija ima najznačajniji utjecaj na emocionalno i psihičko zdravlje. Znanstvenici su već proveli veliki broj istraživanja na temu meditacije, ali je ovo do sada najznačajnije i najiscrpnije.

Američki znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu American Heart Association, otkriva da svakodnevno meditiranje u dva navrata rizik od nastanka srčanog i moždanog udara može smanjiti odmah, i to za čak 48%.

S obzirom da su bolesti kardiovaskularnog sustava vodeći uzročnik smrti diljem svijeta, rezultati ovog istraživanja su naročito važni jer pružaju još bolji uvid u to na koji način možete spriječiti bolesti srca i krvožilnog sustava.

Transcedentalna meditacija je jedan tip meditacije tijekom kojega tijelo koristi vlastite izvore ljekovitih spojeva kako bi se oporavilo. Transcedentalna meditacija može smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti.

Kada su znanstvenici kod sudionika proučavali utjecaj meditacije na zdravlje kardiovaskularnog sustava, ustanovili su da se razina krvnog tlaka počela smanjivati ubrzo nakon početka meditiranja, a pušači su imali smanjenu potrebu za cigaretama.

Znanstvenici su ustanovili da je dovoljno svaki dan u dva navrata meditirati 20 minuta kako biste značajno smanjili rizik od nastanka iznenadne smrti, srčanog i moždanog udara. Najbolje kod meditacije jest to što je ona potpuno besplatna i može se izvoditi bilo gdje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti