Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.11.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Udruga Klub roditelja nedonoščadi Palčići tijekom mjeseca studenoga i prosinca pod sloganom U malom srcu velika hrabrost nizom aktivnosti obilježava 17. studenoga - Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.

Organizator javne tribine je Klub roditelja nedonoščadi Palčići - prva udruga u Hrvatskoj osnovana u veljači 2010. godine s ciljem dugoročnog unapređenja skrbi za prijevremeno rođenu djecu uz potporu Europske zaklade za brigu o novorođenoj djeci (European Foundation for the Care of Newborn Infants - EFCNI). Svijest javnosti o dugoročnim problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je upravo cilj obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju osigurati da nedonoščad, njihove majke i očevi dobiju pozornost kakvu i zaslužuju.

Cilj ove aktivnosti je edukacija roditelja i javnosti o svim izazovima s kojima se susreću roditelji prijevremeno rođene djece te sama djeca, a one su sljedeće:

1. SRIJEDA, 17. 11. 2010. - JAVNE TRIBINE U ZAGREBU I SPLITU

  • Zagreb - od 15,00 do 16,45 sati, Dvorana Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb
  • Split - od 12 do 13 sati, Klinika za ženske bolesti i porođaje KBC Split, Spinčićeva 1, Split

2. SUBOTA, 20. 11. 2010. - INFORMATIVNI ŠTANDOVI UDRUGE U ZAGREBU, SPLITU I DARUVARU na kojima će članovi Kluba roditelja nedonoščadi Palčići dijeliti edukativne materijale te će humanitarnom prodajom majica i bedževa prikupljati sredstva za pomoć rada udruge

  • Zagreb - Cvjetni trg od 10,00 do 16,00 sati
  • Split - Marmontova ulica od 10 do 13 sati
  • Daruvar - Trg kralja Tomislava od 10 do 14 sati

3. STUDENI I PROSINAC 2010. KB SVETI DUH, ZAGREB - EDUKATIVNA PREDAVANJA vodećih hrvatskih liječnika koji se bave različitim područjima prijevremenog rođenja. Detaljan popis i raspored predavanja pogledajte na internetskoj stranici udruge.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti