Samo 48 minuta tjelovježbe ima iznenađujuće prednosti!

Samo 48 minuta tjelovježbe ima iznenađujuće prednosti!

Samo 48 minuta tjelovježbe ima iznenađujuće prednosti!
  • Objavljeno: Petak, 15.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi znaju kako bismo trebali manje jesti, manje sjediti i više vježbati. Postavlja se pitanje koliko tjelovježba treba trajati i koji je intenzitet potreban za iskorištavanje prednosti tjelesne aktivnosti u razdoblju od godinu dana?

Novo istraživanje pokazuje da neaktivne starije osobe koje u tjednu dodaju samo 48 minuta umjerene tjelesne aktivnosti značajno smanjuju rizik od nepokretnosti. Više od 48 minuta umjerene tjelovježbe tjedno je povezano s poboljšanjem pokretljivosti u usporedbi s odraslim osobama koje su sjedile.

Popravite raspoloženje ovom tjelovježbom!

Za ovu pionirsku studiju, multidisciplinarni tim istraživača odlučio je utvrditi kako su različite količine tjelesne aktivnosti utjecale na 1.635 muškaraca i žena u dobi od 70 do 89 godina. Istraživači su bili ugodno iznenađeni jer je 48 minuta vježbanja dovoljno da osjetimo poboljšanje kvalitete života.

Autori sveučilišta Tuft su u zaključku saželi glavnu prednost ove studije: "Količina tjelesne aktivnosti povezana s najvećom koristi bila je više od 48 minuta tjedno tjelesne aktivnosti. Ti podaci podupiru tvrdnju da se korisni učinci tjelesne aktivnosti mogu ostvariti uz znatno manje fizičke aktivnosti nego što je trenutno preporučljivo za većinu neaktivnih starijih odraslih osoba. "

U savršenom svijetu, svi bismo imali vremena, motivaciju i tjelesnu sposobnost za najmanje 30 minuta umjerene do intenzivne tjelesne aktivnosti većini dana u tjednu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti