‪Mixa #SavjetStručnjaka – njega mješovite do masne kože sklone nesavršenostima‬

‪Mixa #SavjetStručnjaka – njega mješovite do masne kože sklone nesavršenostima‬

‪Mixa #SavjetStručnjaka – njega mješovite do masne kože sklone nesavršenostima‬
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Mixa, stručnjak za osjetljivu kožu, udružila se s timom stručnjaka kako bi vam donijela savjete iz područja dermatologije, nutricionizma i psihologije, koji će vam pomoći da na odgovarajući način brinete o svom zdravlju te zdravlju i njezi svoje kože.

Upoznajte Mixa stručnjake koji će podijeliti sa Vama odgovore na pitanja s kojima se najčešće susreću u praksi.

Nesavršenosti kože čest su problem u mladenačkoj dobi kada je, uslijed pojačanog djelovanja hormona, koža sklona pojačanom lučenju loja te nastanku proširenih pora, komedona i akni. Stoga je kod mješovite do masne kože iznimno važna pravilna njega i čišćenje.

Kako pravilno njegovati mješovitu do masnu kožu sklonu nepravilnostima?

Česta greška kod osoba s mješovitom do masnom kožom jest isušivanje kože. Naime, mješovita do masna koža sklona je dehidraciji, a primjena proizvoda sa isušujućim sastojcima često dovodi do iritacije i na taj se način zapravo pojačava lučenje masnoće iz žlijezda lojnica. Zbog toga je mješovitoj do masnoj koži jednako potrebna svakodnevna hidratacija kao i drugim tipovima kože. Preporučljivo je tijekom dana primjenjivati losione, fluide ili lagane nemasne kreme s antibakterijskim učinkom koje reguliraju lučenje sebuma i smanjuju pore.

Za osjetljivu kožu sklonu mašćenju dobar učinak imaju posebno formulirane hidratantne kreme s dodatkom glicerina, regulirajućeg bakra te matirajućeg pudera. Na tržištu postoje različiti proizvodi za matiranje kože. Njihova primjena može korigirati neželjeni sjaj na površini, no važno je ne pretjerivati s takvim proizvodima zbog opasnosti od iritacije ili isušivanja.

Ako želite saznati što se preporučuje od dekorativne kozmetike kada je u pitanju mješovita ili masna koža te što je sve potrebno za pravilno čišćenje, pogledajte savjete našeg #Mixa stručnjaka, dermatologice Marije Buljan.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti