Unosite li dovoljno cinka? Obratite pažnju na ove simptome!

Unosite li dovoljno cinka? Obratite pažnju na ove simptome!

Unosite li dovoljno cinka? Obratite pažnju na ove simptome!
  • Objavljeno: Petak, 19.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Iako većina ljudi unosi adekvatnu količinu cinka, od manjka cinka vrlo često boluju osobe starije od 60 godina, kao i osobe koje koje prate vegetarijanski tip prehrane zato što cink većinom pronalazimo u namirnicama životinjskog porijekla.

Bolujete od kronične bolesti

Znanstvenici su ustanovili da je manjak cinka povezan s povećanim rizikom od nastankna Alzheimerove bolesti, ateroskleroze, neuroloških poremećaja i autoimunih bolesti.

Otkrijte koje su zdravstvene prednosti cinka!

Često bolujete od infekcija

Cink je neophodan za pravilan rad imunološkog sustava. Bez adekvatne količine cinka imunološki sustav tijelo ne može braniti od virusa i bakterija.

Kosa vam pojačano opada

Ako vam kosa u zadnje vrijeme pojačano opada, svakako obratite pažnju na unos cinka. Nekoliko istraživanja je pokazalo da manjak cinka može uzrokovati pojačano opadanje i stanjivanje kose.

Oslabljeno osjetilo njuha i mirisa

Cink je, osim za pravilan rad imunološkog sustava, vrlo važan za osjetilo okusa i mirisa. Ovaj simptom se nešto češće javlja kod starijih osoba koje ne unose dovoljno cinka.

Saznajte kako prepoznati manjak cinka na vrijeme!

Ako ste primijetili prisutnost navedenih simptoma, svakako se posavjetujte s liječnikom oko uzimanja suplemenata, naročito ako ste stariji od 60 godina ili pratite vegetarijanski tip prehrane.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti