Trčanje je najbolje za mršavljenje!

Trčanje je najbolje za mršavljenje!

Trčanje je najbolje za mršavljenje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svaka tjelovježba je odlična za zdravlje i regulaciju tjelesne težine, ali trčanje i dalje prednjači. Na kraju krajeva, trčanje je jedan od najboljih načina pomoću kojih možete potrošiti kalorije.

Trčanje djeluje čak i dok vi odmarate

Vježbe visokog intenziteta, kao što je trčanje, potiču sagorijevanje kalorija čak i nakon treninga. Znanstvenici su ustanovili da tijelo nakon trčanja troši čak dvostruko više kalorija, u odnosu na neke druge sportove.

Saznajte zašto je trčanje zdravo!

Trčanje je najbrži način trošenja kalorija

Trčanje je bez sumnje jedan od najbržih načina da potrošite kalorija. To znači da ćete trebati manje vremena potrošiti trčeći, nego hodajući da biste potrošili istu količinu kalorija.

Trčanje je pristupačno

Osim para kvalitetnih tenisica, za trčanje vam ne treba ništa. Trčati možete gotovo bilo gdje i nije vam potrebna nikakva oprema.

Upoznajte se s programom trčanja za početnike!

Trčanje popravlja raspoloženje

Prvo pravilo u vježbanju je da tjelovježbu morate voljeti da biste ju nastavili redovito izvoditi. Srećom, istraživanja su pokazala da trčanje potiče oslobađanje hormona sreće i popravlja raspoloženje. Upravo iz tog razloga će vam biti relativno lako zadržati rutinu vježbanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti