Mogu li probiotici popraviti raspoloženje?

Mogu li probiotici popraviti raspoloženje?

Mogu li probiotici popraviti raspoloženje?
  • Objavljeno: Srijeda, 27.05.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Rezultati preliminarnog istraživanja znanstvenika iz Irske su pokazali da probiotici mogu pomoći u smanjenju razine stresa i prevenciji depresije.

Rezultati istraživanja, koji su objavljeni u časopisu Biological Psychiatry, otkrivaju da određene vrste probiotika mogu drastično smanjiti rizik od nastanka depresije i smanjiti razinu stresa. Znanstvenici su ustanovili da postoji povezanost između povećanja unosa probiotika i smanjenja razine stresa i depresije.

Iako su rezultati istraživanja preliminarni i potrebno je provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika, znanstvenici ističu da zdravlju svojeg organizma sigurno nećete naškoditi ako povećate unos probiotika, a istovremeno ćete možda osjetiti njihovo pozitivno djelovanje na raspoloženje.

Prethodna istraživanja su pokazala da su prednosti probiotika na zdravlje organizma brojne i da je definitivno dobra ideja povećati unos probiotika. Negativne nuspojave konzumiranja probiotika su zabilježene samo u slučajevima kada se oni konzumiraju putem mliječnih proizvoda jer su neke osobe intolerantne na laktozu.

Probiotike možete pronaći u različitim vrstama namirnica, a također ih možete uzimati i putem suplemenata. Probiotici mogu ojačati vaš imunološki sustav, pomoći u ublažavanju probavnih smetnji. Ako niste sigurni u to unosite li dovoljno probiotika ili ne, posavjetujte se s liječnikom ili nutricionistom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti