Može li đumbir biti djelotvorniji od kemoterapije?

Može li đumbir biti djelotvorniji od kemoterapije?

Može li đumbir biti djelotvorniji od kemoterapije?
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.05.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu BMC Complementary and Alternative Medicine, otkriva da đumbir može pomoći u uništavanju stanica raka jajnika, najsmrtonosnijeg tipa raka kod žena. Đumbir djeluje na način da blokira rast stanica raka i na taj način značajno usporava njihovo širenje.

Znanstvenici ističu da đumbir sprječava širenje stanica raka jajnika. Iako je potrebno provesti daljnja istraživanja, znanstvenici ističu da žene, koje pate od raka jajnika, mogu u suglasnosti sa svojim liječnikom početi sa svakodnevnom konzumacijom svježeg đumbira ili pak suplemenata od đumbira.

Nedavno istraživanje znanstvenika iz Velike Britanije, čiji su rezultati objavljeni u časopisu British Journal of Nutrition, otkriva da đumbir može pomoći i u liječenju raka prostate. Naime, đumbir se pokazao djelotvornim u uništavanja stanica raka prostate, dok ne uništava zdrave tjelesne stanice.

Već je veliki broj istraživanja pokazao da đumbir ima odlično djelovanje na zdravlje organizma, a svakim novim istraživanjem se to potvrđuje.

Đumbir ima sposobnost da potakne stanice raka da zapravo uništavaju same sebe. Đumbir može smanjiti prisutnost stanica raka za čak 56%.

Borba protiv raka i liječenje raka može biti toliko mukotrpna da je oboljelima svaka pomoć dobro došla. No, istraživanja su pokazala da đumbir dolazi u interakciju s nekim lijekovima, stoga je izuzetno važno da se, prije početka svakodnevnog konzumiranja đumbira, posavjetujete s liječnikom ili nutricionistom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti