Muškarci češće ostavljaju bolesne partnerice

Muškarci češće ostavljaju bolesne partnerice

Muškarci češće ostavljaju bolesne partnerice
  • Objavljeno: Petak, 18.09.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Za razliku od žena, muškarci će mnogo češće ostaviti partnericu kada se ozbiljno razboli, pokazuje najnovije istraživanje.

Muškarci će sedam puta češće ostaviti suprugu kada se razboli, dok se to kod žena događa puno rjeđe. Najnovije američko istraživanje koje je otkrilo te podatke provedeno je na 500 bračnih parova. Jedno od partnera imalo je dijagnozu ozbiljne bolesti poput raka ili multiple skleroze.

Statistički podaci o razvodima među njima bili su prosječni, ali dublje istraživanje pokazalo je da će brak završiti razvodom puno češće kada je bolesni partner žena. Drugim riječima, žene su puno bolje u podnošenju teške situacije nego muškarci.

Primjerice, evidentirana su 23 razvoda među oboljelima od multiple skleroze. Otkriveno je da su u 22 razvoda oboljele bile žene, a samo u jednom slučaju oboljeli je bio muškarac.

Otkrića o takvoj pojavi potvrđena su i kod drugih bolesti. Od 23 pacijenta s tumorom mozga čiji su se brakovi raspali, 18 je bilo žena, a od 14 oboljelih od raka, žena je bilo 13.

21 posto brakova u kojima su bile bolesne žene završilo je razvodom, za razliku od 3 posto brakova u kojima je oboljeli bio muškarac. Znanstvenici kažu da je očito da su žene jače kada je riječ o ostajanju uz bolesnoga partnera.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti