Muškarci precijenjuju težinu žena

Muškarci precijenjuju težinu žena

Muškarci precijenjuju težinu žena
  • Objavljeno: Nedjelja, 04.03.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Bez obzira na spol ili težinu, vjerojatno ste doživjeli trenutak u životu kada se osjećate debljima nego što ustvari jeste.

Novo istraživanje je otkrilo razlike u načinu na koji muškarci procjenjuju svoju težinu, u odnosu na to kako procjenjuju težinu svojih djevojaka ili supruga.

Danski istraživači su ustanovili da muškarci svoju težinu podcjenjuju, dok težinu svojih ljepših polovica precijenjuju.

Na primjer, čak i kada su žene bile zdrave težine, muškarci su smatrali da su pretile. U međuvremenu, muškarci koji su pretili svoju težinu ocjenjuju kao normalnu.

Žene, međutim, dosljedno sebe vide težima nego što uistinu jesu. One koje su premršave za sebe misle da su normalne težine, a one koje su normalne težine za sebe misle da su pretile.

"Sve to može značajno utjecati na ženino samopouzdanje", izjavila je za ScienceNordic stručnjakinja Sally McGraw

S druge strane, žene za svoje partnere misle da su lakši nego što ustvari jesu, dok muškarci za svoju težinu optužuju mišiće.

Sally McGraw je dodala kako ovo "istraživanje pokazuje da, iako je takvo mišljenje već duže vrijeme zastupljeno, žene nisu jedine koje stvaraju krivu percepciju o težini."

Također su ustanovili da roditelji krivo percipiraju težinu svoje djece, najčešće ne smatraju da su djeca pretila.

Znanstvenici tvrde kako je za iskrivljenu percepciju kriva i evolucija. Muškarci trebaju biti jaki zaštitnici, bez obzira je li riječ o masti ili mišićima. S druge strane ženstvenost je ideal koji se najčešće povezuje sa slabošću, odnosno krhkošću.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti