Najbolji savjeti za prestanak pušenja!

Najbolji savjeti za prestanak pušenja!

Najbolji savjeti za prestanak pušenja!
  • Objavljeno: Srijeda, 24.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Pušenje se nekada smatralo glamuroznim, ali se danas smatra neuglednom navikom koja škodi zdravlju osobe koja puši, ali i osobama koje su u okruženju pušača. U nekim državama je zdravstveno osiguranje puno skuplje za pušače jer ih tako potiču na prestanak.

Prestati pušiti nije lako, naročito ako pušite čitav život. Donosimo vam najbolje savjete za prestanak pušenja koji će vam pomoći u apstinencijskim krizama.

Otkrijte zašto je godišnji odmor najbolje vrijeme za prestanak pušenja!

Ostanite pozitivni

Najvažnija stvar koju trebate imati na umu je ostati pozitivan. Shvatite da prestati pušiti nije lako i da se morate oduprijeti negativnosti koja će vas obuzeti s vremena na vrijeme.

Odlučite što najbolje funkcionira za vas

Postoji niz različitih načina pomoću kojih možete prestati pušiti. Neki pušači prestanu odjednom, a drugi prestaju postupno. Na vama je da odlučite koja metoda vam najviše odgovara.

Oduprite se potrebi

Prestanak pušenja nije samo izazov za tijelo, već i za um. Osim što ćete morati pobijediti nikotinsku apstinenciju, morate se oduprijeti psihološkoj potrebi za pušenjem. Na početku izbjegavajte situacije u kojima biste inače zapalili, kao što je konzumacija alkohola ili odlazak u kafić.

Saznajte kako pušenje utječe na zdravlje zubi!

Nikada nemojte odustati

Prestanak pušenja može biti dugotrajan proces. Čak i ako zapalite nemojte odustati i nastaviti pušiti kao nekada.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti