Nakon što ovo pročitate više nećete bacati koru od banane

Nakon što ovo pročitate više nećete bacati koru od banane

Nakon što ovo pročitate više nećete bacati koru od banane
  • Objavljeno: Petak, 24.01.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Osim što je ova žuta voćka iznimno ukusna i zdrava, njezina kora ima razne namjene stoga razmislite prije no što ju idući put bacite u smeće.

Kora od banane za cvijeće

Kora od banane, ali i cijela banana, odlično je prirodno gnojivo s obzirom na to da banane obiluju fosforom i kalijem. Možete ih kompostirati, zakopati cijele u tlo ili pak usitniti i pomiješati sa zemljom. Takvo gnojivo je posebno dobro za ruže.

Kora od banane za ubode

Ubode li vas komarac ili neki drugi kukac, istrljajte mjesto uboda unutrašnjom stranom bananine kore. Kora od banane će ublažiti upalu i svrbež.

Kora od banane za ozljede

Istrljate li unutrašnjom stranom bananine kore ogrebotinu ili opeklinu, ublažit ćete bol i smanjiti natečenost. Uz to, spriječit ćete inficiranje ranice.

Kora od banane za bradavice

Unutrašnja strana kore od banane učinkovita je protiv virusnih bradavica zahvaljujući kaliju i drugim tvarima koje sadrži. Svaku večer stavite komadić kore na bradavicu pa učvrstite trakom. Postupa ponavljajte tijekom dva tjedna.

Kora od banane za iver

Ako vam se pod kožu zabio iver, špranj ili trn, zamotajte unutrašnju stranu kore na mjesto ozljede. Enzimi iz kore će pomoći da komadić izađe brže van iz kože, a ubrzat će i zacjeljivanje ozljede.

Kora od banane za izbjeljivanje zubi

Za prirodno izbjeljivanje svaku večer trljajte zube unutrašnjom stranom potom grgljate slanu vodu, učinak će biti i bolji. Rezultate očekujte za 14 dana.

Kora od banane za glavobolju

Banana, tj. njena kora može pomoći i kod glavobolje. Kad vas zaboli glava, istrljajte čelo korom.

Kora od banane za poliranje

Korom od banane možete vratiti sjaj srebrnim predmetima, kožnim cipelama, ali i sobnim biljkama. U sva tri slučaja postupak je sličan, unutrašnjom stranom kore istrljajte željeni predmet, a zatim prebrišite mekanom krpom.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti