Novi lijek za Alzheimerovu bolest

Novi lijek za Alzheimerovu bolest

Novi lijek za Alzheimerovu bolest
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici s poznatog američkog medicinskog fakulteta koji nosi naziv Baylor College of Medicine otkrili su da su se pacijentima koji su uzimali lijek pod nazivom Dimebon poboljšale intelektualne i ostale funkcije.

Poboljšanje se nastavilo još sljedećih 12 mjeseci, sudeći prema tvrdnjama dr. Rachelle Doody, profesorice neurologije na spomenutom fakultetu.

Stručnjaci, čije je istraživanje objavljeno u poznatom medicinskom časopisu "Lancet", ustvrdili su kako su ohrabljeni tim otkrićem. "Nadamo se da ćemo i u nastavku istraživanja dobiti takve rezultate", rekla je prof. Doody. Vjerujem da će se ispostaviti kako je spomenuti lijek koristan za liječenje Alzheimerove bolesti bez obzira na stadij bolesti.

Susanne Sorensen, voditeljica istraživanja u britanskom društvu oboljelih od te bolesti, komentirala je: Ta početna otkrića pokazuju da bi spomenuti lijek mogao biti učinkovitiji za liječenje Alzheimerove bolesti od trenutačno odobrenih lijekova. Ipak, istaknula je da je potrebno više istraživanja kako bi se procijenila prava vrijednost lijeka.

Za MojDoktor:
Lovro Lamot, dr.med.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti