Radno vrijeme ljekarni za vrijeme trajanja epidemije korona virusa

Radno vrijeme ljekarni za vrijeme trajanja epidemije korona virusa

Radno vrijeme ljekarni za vrijeme trajanja epidemije korona virusa
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.03.2020.
  • Broj pregleda: 1.888
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemijeCOVID19 virusa ljekarne od ponedjeljka 23.03.2020. do daljnjeg rade u skraćenom radnom vremenu od 08 do 17 sati.

Ova odluka se odnosi na sve ljekarne na cijelom teritoriju Republike Hrvatske izuzev dežurnih ljekarni. Radno vrijeme ljekarni za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa nije dozvoljeno prije 08 sati i poslije 17 sati. Radno vrijeme i način rada dežurnih ljekarni je sljedeće: od 8 sati ujutro do 17 sati rade kao sve druge ljekarne, u vremenu od 17 sati do 8 sati ujutro radi isključivo dežurstvo, izdavanje terapije «na prozorčiću».

Subotom ljekarne rade od 9 sati do 12 sati. Za sve ostalo vrijeme raditi ce dežurne ljekarne. Prema naputku Kriznog stožera važno je organizirati rad u timovima. izuzetno je važno rad u ljekarnama organizirati tako da se definiraju fiksni timovi koji međusobno neće dolaziti u kontakt. Rad u fiksnim timovima podrazumijeva izbjegavanje promjena i zamjena članova timova osim u slučaju samoizolacije pojedinog člana ili bolovanja.

Molimo građane Republike Hrvatske da odlazak u ljekarne bude samo zbog izdavanje kronične ili akutne terapije te zbog preuzimanja neophodno potrebne terapije kao sto su lijekovi za snižavanje temperature ili antibiotska terapija. Ljekarnici su dobili naputak da mogu uskratiti izdavanje za sve ostale zahtjeve koji nisu u kategoriji hitnosti ili kronične terapije.

Popis ljekarni u RH i točne adrese potražite na poveznici ili klikom na fotografiju!

Najčitanije zanimljivosti