Otkrivena najučinkovitija zaštita protiv raka

Otkrivena najučinkovitija zaštita protiv raka

Otkrivena najučinkovitija zaštita protiv raka
  • Objavljeno: Nedjelja, 31.05.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vitamin D uskoro će postati neizostavni suplement koji pomaže pri smanjenju rizika od dobivanja raka dojke i debelog crijeva.

Uzimanje vitamina D za četvrtinu smanjuje rizik od dobivanja raka dojke, a istodobno smanjuje i rizik od dobivanja raka debelog crijeva, i to za trećinu, tvrde znanstvenici.

Ovo otkriće temelji se na studiji od 2 750 istraživanja koja su uključivala vitamin D, te su pokazala kako uzimanje vitaminskih suplemenata može postići više pri prevenciji od raka no što to može ijedna knjiga prepuna savjeta.

Vitamin D tijelo proizvodi u mjesecima kada je sunce najsnažnije i kada smo mu najviše izloženi. Zato su u zimskim prilikama stanovnici zemalja koji žive 30 stupnjeva sjeverno od ekvatora izloženi većem riziku od dobivanja raka, piše independent.co.uk.

Studija je uzburkala ministarstva zdravstva Kanade, SAD-a, Škotske, Velike Britanije i drugih, sjevernijih zemalja, koje se spremaju uvesti vitamin D kao neophodan suplement koji bi se u organizam trebao unositi i do deset puta više nego što je to uobičajeno.

Studija je uzburkala ministarstva zdravstva Kanade, SAD-a, Škotske, Velike Britanije i drugih, sjevernijih zemalja, koje će u zimskim mjesecima stanovništvu savjetovati veći unos toga vitamina.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti