Neobične stvari o stidnim dlakama koje sigurno niste znali!

Neobične stvari o stidnim dlakama koje sigurno niste znali!

Neobične stvari o stidnim dlakama koje sigurno niste znali!
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Neki vole prirodan izgled, dok ih drugi uklanjaju ili rade posebne „frizurice“. Stidne dlake polako prestaju biti tabu tema, barem što se tiče uređivanja. No, znate li zašto uopće imamo stidne dlake i čemu služe? Otkrivamo vam 7 zanimljivih činjenica o stidnim dlakama.

1. Stidne dlačice se s razlogom nalaze na i oko spolnih organa. One štite naše genitalije, a posebice osjetljivo tkivo vagine.

Otkrijte koliko je duboka vaša vagina!

2. Osim što pružaju zaštitu, stidne dlake djeluju i protiv trenja!

3. Njihovo uklanjanje može uzrokovati ozljede. Stidne dlake možemo ukloniti raznim vrstama voska, britvicom, a u novije vrijeme i laserom. Uslijed depiliranja voskom ili britvicom, dlačice mogu urasti u kožu i uzrokovati pojavu prištića ili apscesa. Također se mogu pojaviti opekline uslijed depiliranja voskom.

4. U 19. stoljeću žene su uklanjale stidne dlake, ali su na to mjesto stavljale perike za stidno područje. Tako su se štitile od uši i raznih infekcija.

Saznajte na koji način penis može otkriti životni vijek muškarca!

5. Osobe koje prakticiraju oralni seks, u velikom postotku uklanjaju stidne dlake. Prema istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Sexual Medicine, osobe koje su prakticirale oralni seks u proteklih mjesec dana, vjerojatno nemaju dolje ni jednu dlačicu.

6. Ako ste se odlučili na uklanjanje dlačica, učinite to nakon menstruacije. Žene su najosjetljivije na bol neposredno prije i tijekom menstruacije.

7. Ljudi su prije skupljali stidne dlake kao suvenir! U Velikoj Britaniji, tijekom 18. i 19. stoljeća, stidne dlake ljubavnika su služile kao znak časti. Neki su ih čak stavljali na šešir kao ukras!

Otkrijte sve što trebate znati o vulvi!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti