10 nevjerojatnih zanimljivosti o vagini koje će vas iznenaditi

10 nevjerojatnih zanimljivosti o vagini koje će vas iznenaditi

10 nevjerojatnih zanimljivosti o vagini koje će vas iznenaditi
  • Objavljeno: Subota, 15.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Znate li koliko je duboka vagina, kako izgleda njezina unutrašnjost ili kako klitoris reagira na stimulaciju?

Neovisno o tome jeste li muškarac ili žena, što više znate o vagini i njezinim tajanstvenim mehanizama, to bolje! Garantiramo vam da će vas neke spoznaje itekako šokirati!

1. Vagina je duboka između 7 i 8 cm. Najobuhvatnija i najranija istraživanja o dubini vagine, proveli su William H. Masters i Virginia E. Johnson, istraživački tim koji je prvi započeo proučavati seksualne reakcije sredinom dvadesetog stoljeća.

2. Dubina vagine se povećava stimulacijom. Istraživanja pokazuju da uzbuđenost može povećati dubinu vagine od 11 do 12 cm.

3. Vagina može udvostručiti svoju veličinu. Tijekom seksualnog uzbuđenja, vaginalni kanal se opušta i rasteže. Istraživači pretpostavljaju da tako podiže cerviks i stvara mali rezervoar za spermu, kako bi lakše oplodili jajnu stanicu.

4. Klitoris se povećava tijekom uzbuđenja. Tijekom predigre i seksualnog uzbuđenja, klitoris postaje opskrbljen krvlju, što povećava njegov obujam.

5. Unutrašnje stijenke vagine su naborane, što olakšava prilagodbu i povećanje vagine prilikom insertacije tampona ili penisa.

6. Vagina se sama čisti. Nije ju nužno detaljno prati niti koristiti mirisne sapune. Štoviše, pretjerana briga o higijeni vagine može uzrokovati razne infekcije.

7. Vaginu zaista možemo nazvati smart (pametnim) organom. Tijekom predigre proizvodi svojevrsni lubrikant koji omogućava lakšu penetraciju penisa. U određenom periodu menstrualnog ciklusa, vagina otpušta bjelkasti iscjedak koji vas upozorava da ovulirate i da je to najplodniji period ako želite začeti. Također vas može upozoriti i na razne infekcije, ispuštajući iscjetke raznih boja ali i mirisa.8. Unutrašnjost vagine je položena pod kutom između 108 i 130 stupnjeva. To ćete najbolje uočiti ako koristite tampone!

9. Vjerojatno još uvijek imate himen. Samo u filmovima himen uvijek puca tijekom prvog seksa. Kod većine žena, himen se rasteže još u djetinjstvu dok npr. vozimo bicikl ili skačemo na trampolinu. Moguće je da i dalje imate himen, koji je rastezljiv.

10. Ono što ste čuli o G-točki vjerojatno nije točno. No to ne znači da unutar vagine ne postoji područje koje pruža drugačiji osjećaj prilikom stimulacije. Ono što ljudi nazivaju G-točkom, vjerojatno je samo unutarnje proširenje klitorisa.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti