Ovih 6 mirisa će vam odmah popraviti raspoloženje

Ovih 6 mirisa će vam odmah popraviti raspoloženje

Ovih 6 mirisa će vam odmah popraviti raspoloženje
  • Objavljeno: Subota, 04.05.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Postoje dani kada nam ništa ne ide od ruke, loše smo volje i najradije bismo ga proveli u krevetu. Osjećamo se kao da smo ‘’ustali na lijevu nogu’’. Iako nema jedinstvenog recepta za sreću koji će uvijek upaliti, stručnjaci tvrde da nam određeni mirisi mogu pomoći popraviti raspoloženje.

Citrus

Kada ste loše volje posegnite za nekim citrusnim voćem, kao što je primjerice limun. Miris citrusa podiže energiju i snižava razinu stresa.

Ljeto

Miris bora i kreme za sunčanje dva su tipična mirisa koja nas neodoljivo podsjećaju na ljeto. Ova dva mirisa će vaše misli odvesti na sunčanu plažu i bezbrižne dane ljeta čime će se vaše raspoloženje popraviti.

Menta

Mirisi peperminta, eukaliptusa i mente pomažu poboljšati raspoloženje. Čak postoje i istraživanja koja dokazuju da sportaši nakon mirisanja spomenutih mirisa postižu bolje rezultate.

Svježe pokošena trava

Sunčan proljetni dan proveden u nekom vrtu, uz omiljenu glazbu, štivo ili prijatelje recept je za snižavanje razine stresa. Miris svježe pokošene trave podsjeća nas upravo na takve prekrasne dane.

Ružmarin

Miris ružmarina djeluje opuštajuće, ali i potiče rad mozga i pomaže pamćenju.

Cvijeće

Miris cvijeća, a pogotovo jasmina i lavande odmah će vas potaknuti da se osjećate bolje i smirenije.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti