Uz ove jutarnje rituale ćete najbolje započeti dan

Uz ove jutarnje rituale ćete najbolje započeti dan

Uz ove jutarnje rituale ćete najbolje započeti dan
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.08.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Način na koji započinjete dan može odrediti sve u tom danu, od vašeg raspoloženja pa sve do produktivnosti i razine energije.

Svi imamo drugačije jutarnje rituale, ali ako želite da vaš dan bude što je više moguće bolji, svakako slijedite ovih 5 savjeta.

1. Čaša vode nakon buđenja

Vaše tijelo troši vodu čak i dok spavate. Prije nego što išta napravite popijte veliku čašu vode. Neki stručnjaci preporučuju da u vodu dodate i malo limunovog soka kako biste potaknuli detoksikaciju jetre.

2. Kokosovo ulje u kavi

Masti su dobre za mozak i živčani sustav. U svoju kavu dodajte žličicu kokosovog ulja ili pak malo punomasnog mlijeka.

3. Tuširanje hladnom vodom

Hladan tuš će vas razbuditi i popraviti raspoloženje. Hladna voda je za kožu puno zdravija od vruće. Hladan tuš kožu neće isušiti i dat će joj zdrav i mladenački sjaj.

4. Proteini za doručak

Većina ljudi za doručak jede pahuljice, voće ili tost. No, proteini su ti koji vas drže najdulje sitima. Jaja s avokadom je odličan izvor za doručak ili pak u pahuljice dodajte žlicu maslaca od badema kako biste povećali udio proteina.

5. Jutarnja tjelovježba

Brza šetnja od desetak minuta može učiniti čuda za vaše raspoloženje i ostatak dana. To će biti sasvim dovoljno da potaknete cirkulaciju krvi i tijelo pripremite na rad.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti