Uz ove jutarnje rituale ćete najbolje započeti dan

Uz ove jutarnje rituale ćete najbolje započeti dan

Uz ove jutarnje rituale ćete najbolje započeti dan
  • Objavljeno: Srijeda, 21.10.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Način na koji započinjete dan može odrediti sve u tom danu, od vašeg raspoloženja pa sve do produktivnosti i razine energije. Svi imamo drugačije jutarnje rituale, ali ako želite da vaš dan bude što je više moguće bolji, svakako slijedite ove savjete.

Čaša vode nakon buđenja

Vaše tijelo troši vodu čak i dok spavate. Prije nego što išta napravite popijte veliku čašu vode. Neki stručnjaci preporučuju da u vodu dodate i malo limunovog soka kako biste potaknuli detoksikaciju jetre.

Kokosovo ulje u kavi

Masti su dobre za mozak i živčani sustav. U svoju kavu dodajte žličicu kokosovog ulja ili pak malo punomasnog mlijeka.

Tuširanje hladnom vodom

Hladan tuš će vas razbuditi i popraviti raspoloženje. Hladna voda je za kožu puno zdravija od vruće. Hladan tuš kožu neće isušiti i dat će joj zdrav i mladenački sjaj.

Proteini za doručak

Većina ljudi za doručak jede pahuljice, voće ili tost. No, proteini su ti koji vas drže najdulje sitima. Jaja s avokadom je odličan izvor za doručak ili pak u pahuljice dodajte žlicu maslaca od badema kako biste povećali udio proteina.

Jutarnja tjelovježba

Brza šetnja od desetak minuta može učiniti čuda za vaše raspoloženje i ostatak dana. To će biti sasvim dovoljno da potaknete cirkulaciju krvi i tijelo pripremite na rad.

Vezani sadržaj:

Najčitanije zanimljivosti