Ovo alkoholno piće olakšava simptome alergije!

Ovo alkoholno piće olakšava simptome alergije!

Ovo alkoholno piće olakšava simptome alergije!
  • Objavljeno: Subota, 20.04.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Sezona alergija već je uhvatila maha. Nerijetko vidimo natekle oči i crvene noseve koji su jasni znakovi da osoba ima alergijsku reakciju.

Svi koji pate od neke alergije možda bi htjeli na kratko ostaviti antihistaminike i popiti čašicu alkohola umjesto toga.

Iako je dokazano da općenito alkohol pogoršava simptome alergije i astme, britanski znanstvenici otkrili su da kombinacija džina i tonika, u usporedbi s drugim pićima, ima pozitivne učinke na vaše zdravlje.

Evo zašto je to tako. Simptomi alergije pogoršavaju se zbog dvije supstance, histamina i sulfita, koji se mogu pronaći u hrani i u nekim alkoholnim pićima. Te supstance obično se nalaze u tamnijim, fermentiranim pićima, kao što su crno vino i pivo, zbog čega ih treba izbjegavati i držati se jasnih alkoholnih pića.

I džin i tonik imaju relativno nisku količinu histamina, a džin ne sadrži sulfit, osim ako ga neki brand naknadno ne odluči dodati. Stoga ovo popularno alkoholno piće može odčepiti dišne puteve i pomoći vam da smanjite simptome alergije.

Džin-tonik neće izliječiti alergiju, samo će smanjiti simptome pa se preporučuje osobama koje pate od alergija, a žele piti alkohol.

Najčitanije zanimljivosti