Ovo alkoholno piće olakšava simptome alergije!

Ovo alkoholno piće olakšava simptome alergije!

Ovo alkoholno piće olakšava simptome alergije!
  • Objavljeno: Utorak, 20.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Sezona alergija već je uhvatila maha. Nerijetko vidimo natekle oči i crvene noseve koji su jasni znakovi da osoba ima alergijsku reakciju.

Svi koji pate od neke alergije bi trebali izbjegavati većinu alkoholnih pića, ipak postoji jedno alkoholno piće koje može pomoći ublažiti simptome alergije.

Alergije i alkohol

Iako je dokazano da općenito alkohol pogoršava simptome alergije i astme, britanski znanstvenici otkrili su da kombinacija džina i tonika, u usporedbi s drugim pićima, ima pozitivne učinke na vaše zdravlje.

Evo zašto je to tako. Simptomi alergije pogoršavaju se zbog dvije supstance, histamina i sulfita, koji se mogu pronaći u hrani i u nekim alkoholnim pićima. Te supstance obično se nalaze u tamnijim, fermentiranim pićima, kao što su crno vino i pivo, zbog čega ih treba izbjegavati i držati se jasnih alkoholnih pića.

Džin i tonik pak imaju relativno nisku količinu histamina, a džin ne sadrži sulfit, osim ako ga neki brand naknadno ne odluči dodati. Stoga ovo popularno alkoholno piće može odčepiti dišne puteve i pomoći vam da smanjite simptome alergije.

Džin-tonik neće izliječiti alergiju, samo će smanjiti simptome pa se preporučuje osobama koje pate od alergija, a žele piti alkohol. Naravno, nemojte popiti previše!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti