Počeo je mjesec keratokonusa u Opto Centru!

Počeo je mjesec keratokonusa u Opto Centru!

Počeo je mjesec keratokonusa u Opto Centru!
  • Objavljeno: Petak, 10.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Keratokonus je degenerativna bolest rožnice. Zbog slabljenja rožnice ona poprima jače zakrivljeni (stožasti, konični) oblik koji uzrokuje smetnje vida. Učestalost keratokonusa u različitim zemljama varira od 1 do 10 na 2000 osoba. Posljednjih godina primjećen je porast učestalosti keratokonusa u svijetu što se prvenstveno pripisuje novim dijagnostičkim metodama i aparatima.

Najčešće se dijagnosticira u adolescentskoj dobi. Najraniji oblici mogu se korigirati običnim naočalama, no kod većine pacijenata s keratokonusom potrebne su posebne tvrde plinopropusne kontaktne leće. U Očnoj poliklinici Opto Centar izvodi se takozvani "Cross-linking" postupak koji može zaustaviti napredovanje keratokonusa. Kod rijetkih uznapredovalih slučajeva potrebno je operativno liječenje transplantacijom rožnice.

Počeo je MJESEC KERATOKONUSA u Opto Centru. Svi koje muče problemi s vidom povezani s nepravilnom rožnicom mogu u srpnju napraviti pregled ili crosslinking zahvat uz dodatne popuste. Više saznajte na  linku.

fc4.jpg

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti