Postoji li idealno vrijeme za anti-aging tretmane ili za neke od njih može biti prekasno!?

Postoji li idealno vrijeme za anti-aging tretmane ili za neke od njih može biti prekasno!?

Postoji li idealno vrijeme za anti-aging tretmane ili za neke od njih može biti prekasno!?
  • Objavljeno: Utorak, 03.09.2019.
  • Broj pregleda: 70
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Za brigu o lijepom i njegovanom izgledu nikada nije prerano, a pravilna obrana od starenja u koju se ubrajaju kreme za zaštitu od sunca, retinol, hidratacija, maske i kvalitetno spavanje samo su neki od faktora kojima će se usporiti ovaj neželjeni proces.

Trendovi ljepote dolaze i odlaze, mijenjaju se iz sezone u sezonu, no jedan uvijek ostaje isti, a to je želja da što dulje zadržimo glatku, nenaboranu, mladenačku kožu.

U trenutku kada se počnu primjećivati prvi znakovi starenja na licu, veće ili manje bore i pomalo opušten tonus, već je donekle prekasno za temeljito ispravljanje štete.

Umjesto da se prepustite zubu vremena, najbolje je djelovati preventivno, a pravilna obrana protiv starenja najbolji je način da se uhvatite u koštac s borama. Upravo zbog toga mnoge kozmetičke kuće nude linije proizvoda koji ciljaju na mlađe žene i usporavanje nastanka bora. Koji je pravilan obrambeni sustav protiv starenja?

S ovim navikama treba početi čim prije

U bilo koje vrijeme, zapravo najbolje u mlađim godinama, treba stvoriti jaku, zdravu kožu, to će se postići ako se vrlo rano usvoje navike za zaštitu od sunca. Dermatolozi upozoravaju da ljudi zapravo podcjenjuju važnost nanošenja krema za sunčanje.

Zaštita od sunca podrazumijeva mnogo različitih stvari: nanošenje krema za zaštitu, izbjegavanje izlaganja suncu kada je ono najjače, nošenje zaštitne odjeće. Kako biste bili dobro zaštićeni, morate koristiti sredstva minimalno sa zaštitnim faktorom 30. Kreme za zaštitu od sunca prošle su dug put razvoja, danas su njihove teksture ugodne, miris privlačan i ne ostavljaju tragove na koži i odjeći i uistinu nema razloga da ih svakodnevno ne nanosite na lice i budete nemarni prema svojoj koži.

Koje sastojke tražiti u proizvodima za njegu

Ne postoje kreme ni sastojci u njima koji su posebno formulirani za mlađu kožu. Mnogo je važnije naći ravnotežu u njihovu nanošenju. Vitamin A ili retinol, na primjer, jedan je od najznačajnijih sastojaka koji pomaže u borbi protiv starenja, ali isto tako može izazvati iritacije.

Ako planirate početi koristiti proizvod s vitaminom A, testirajte ga tako da ga prvo nanesete na malo područje kože kako biste vidjeli reakciju i bili sigurni da vam ne uzrokuje iritaciju.

Vitamini C i E također su vrlo česti u preparatima za njegu. Nećete pogriješiti ni s antioksidansima jer su odlični borci protiv oksidacije i slobodnih radikala koji utječu na pojavu preranog starenja kože. Više o anti-agingu, pročitajte ovdje.

Vezani članci:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti