Poznata hrvatska sportašica pokazala da ima veliko srce

Poznata hrvatska sportašica pokazala da ima veliko srce

Poznata hrvatska sportašica pokazala da ima veliko srce
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sandra Perković, atletičarka i hrvatska rekorderka u bacanju diska te višestruka olimpijska, svjetska i europska prvakinja u istoj disciplini, primila je svoj najdraži poklon za Božić. Riječ je o pozivu udruge „Kolibrići“, udruge roditelja vitalno ugrožene djece iz Hrvatske da se pridruži projektu „Zlatkov dan sa SMA-om“ i djeci iz Klinike za dječje bolesti Zagreb pročita priču o pustolovinama zebre Zlatka koji boluje od spinalne mišiće atrofije.

„Jako sam sretna što sam dio ove priče i moram priznati kako je sudjelovanje u projektu 'Zlatkov dan sa SMA-om' najljepši poklon koji sam dobila za Božić jer imam priliku mališane zabaviti i nasmijati. Djeca oboljela od spinalne mišićne atrofije, kao i njihovi roditelji, bore se s brojim problemima, stoga im je naša podrška vrlo važna, kao i prihvaćanje njihovih vršnjaka“, naglasila je Sandra Perković.

Projekt „Zlatkov dan sa SMA-om“ organizira udruga „Kolibrići“ uz partnerstvo Kliničkoga bolničkog centra Zagreb, Klinike za dječje bolesti Zagreb i Kliničkoga bolničkog centra Split te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji je donirao 1500 slikovnica zagrebačkim vrtićima.

„Projekt ima za cilj osvijestiti javnost o problemima s kojim se susreću djeca i roditelji djece oboljele od spinalne mišićne atrofije, a okosnica projekta je slikovnica 'Zlatkov dan za igru' koja djecu uči toleranciji, jednakosti i prihvaćanju drukčijih. Riječ je o slikovnici, djelu poznatoga svjetskog ilustratora iz Australije Charlesa Santosa, koja na zanimljiv i djeci prilagođen način donosi priču o zebri Zlatku koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Drago mi je da smo danas baš u Klinici za dječje bolesti Zagreb jer je ovdje i nastala naša udruga Kolibrići, a kao i prvoga dana i danas se borimo da sva djeca i odrasli koji boluju od SMA imaju jednako pravo na liječenje.“, izjavila je Ana Alapić, predsjednica udruge „Kolibrići“.

Hvalevrijednu akciju podržao je i ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb prof. dr. sc. Goran Roić, dr. med.:

„ Smatram da je iznimno važno djecu učiti o važnosti prihvaćanja različitosti, ali posebno mi se svidjela nesebična gesta Kolibrića da u borbi za svoja prava i drugoj djeci uljepšaju njihov boravak u bolnici. Mi se svakodnevno trudimo našim pacijentima pružiti najbolju moguću njegu i zaštitu, ali ovakvi su projekti uvijek dobrodošli da dodatno razvesele djecu.“

U sklopu projekta prošlog je tjedna Zlatko Dalić posjetio djecu u Kliničkom bolničkom centru Zagreb i oduševio ih kao „striček pričalica“, a nakon druženja mališana sa Sandrom Perković vesela družina nastavlja svoj put u goste Kliničkoga bolničkog centra Split gdje će djeci priču čitati Blanka Vlašić. U projektu sudjeluju i volonteri iz udruge „Smiješak za sve“ te poznata book blogerica Alis Marić Pečarić koji će zajedno s ambasadorima djeci čitati priču, donijeti im prigodne darove i družiti se s njima. Organizatori se nadaju kako će se projekt proširiti i na druge gradove i institucije te im je želja građane što bolje upoznati s preprekama koje donosi SMA, ali i poručiti im da se oboljeli mogu i moraju integrirati u društvo.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti