Poznata hrvatska sportašica pokazala da ima veliko srce

Poznata hrvatska sportašica pokazala da ima veliko srce

Poznata hrvatska sportašica pokazala da ima veliko srce
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sandra Perković, atletičarka i hrvatska rekorderka u bacanju diska te višestruka olimpijska, svjetska i europska prvakinja u istoj disciplini, primila je svoj najdraži poklon za Božić. Riječ je o pozivu udruge „Kolibrići“, udruge roditelja vitalno ugrožene djece iz Hrvatske da se pridruži projektu „Zlatkov dan sa SMA-om“ i djeci iz Klinike za dječje bolesti Zagreb pročita priču o pustolovinama zebre Zlatka koji boluje od spinalne mišiće atrofije.

„Jako sam sretna što sam dio ove priče i moram priznati kako je sudjelovanje u projektu 'Zlatkov dan sa SMA-om' najljepši poklon koji sam dobila za Božić jer imam priliku mališane zabaviti i nasmijati. Djeca oboljela od spinalne mišićne atrofije, kao i njihovi roditelji, bore se s brojim problemima, stoga im je naša podrška vrlo važna, kao i prihvaćanje njihovih vršnjaka“, naglasila je Sandra Perković.

Projekt „Zlatkov dan sa SMA-om“ organizira udruga „Kolibrići“ uz partnerstvo Kliničkoga bolničkog centra Zagreb, Klinike za dječje bolesti Zagreb i Kliničkoga bolničkog centra Split te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji je donirao 1500 slikovnica zagrebačkim vrtićima.

„Projekt ima za cilj osvijestiti javnost o problemima s kojim se susreću djeca i roditelji djece oboljele od spinalne mišićne atrofije, a okosnica projekta je slikovnica 'Zlatkov dan za igru' koja djecu uči toleranciji, jednakosti i prihvaćanju drukčijih. Riječ je o slikovnici, djelu poznatoga svjetskog ilustratora iz Australije Charlesa Santosa, koja na zanimljiv i djeci prilagođen način donosi priču o zebri Zlatku koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Drago mi je da smo danas baš u Klinici za dječje bolesti Zagreb jer je ovdje i nastala naša udruga Kolibrići, a kao i prvoga dana i danas se borimo da sva djeca i odrasli koji boluju od SMA imaju jednako pravo na liječenje.“, izjavila je Ana Alapić, predsjednica udruge „Kolibrići“.

Hvalevrijednu akciju podržao je i ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb prof. dr. sc. Goran Roić, dr. med.:

„ Smatram da je iznimno važno djecu učiti o važnosti prihvaćanja različitosti, ali posebno mi se svidjela nesebična gesta Kolibrića da u borbi za svoja prava i drugoj djeci uljepšaju njihov boravak u bolnici. Mi se svakodnevno trudimo našim pacijentima pružiti najbolju moguću njegu i zaštitu, ali ovakvi su projekti uvijek dobrodošli da dodatno razvesele djecu.“

U sklopu projekta prošlog je tjedna Zlatko Dalić posjetio djecu u Kliničkom bolničkom centru Zagreb i oduševio ih kao „striček pričalica“, a nakon druženja mališana sa Sandrom Perković vesela družina nastavlja svoj put u goste Kliničkoga bolničkog centra Split gdje će djeci priču čitati Blanka Vlašić. U projektu sudjeluju i volonteri iz udruge „Smiješak za sve“ te poznata book blogerica Alis Marić Pečarić koji će zajedno s ambasadorima djeci čitati priču, donijeti im prigodne darove i družiti se s njima. Organizatori se nadaju kako će se projekt proširiti i na druge gradove i institucije te im je želja građane što bolje upoznati s preprekama koje donosi SMA, ali i poručiti im da se oboljeli mogu i moraju integrirati u društvo.

Vezani sadržaj:

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti