Pripremite 3 ukusna i zdrava smoothieja od krušaka!

Pripremite 3 ukusna i zdrava smoothieja od krušaka!

Pripremite 3 ukusna i zdrava smoothieja od krušaka!
  • Objavljeno: Nedjelja, 21.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kruške imaju odlična nutritivna svojstva. Dobar su izvor dijetalnih vlakana, antioksidanata, minerala i vitamina i jako dobar izvor vlakana koji su ključni za pravilan rad probavnog sustava.

100 grama kruške sadrži tek 58 kalorija. Dosadašnja istraživanja su pokazala da su kruške odlične za regulaciju tjelesne težine, kolesterola i triglicerida. Jako su dobar izvor vitamina C, bakra, željeza, kalija, mangana i magnezija, kao i vitamina B kompleksa.

U odnosu na ostale vrste voća, kruške jako rijetko izazivaju alergijske reakcije i vrlo često se koriste u ublažavanju simptoma ulceroznog kolitisa, artritisa i gihta. Sezona krušaka je stigla, a vi uživajte u ovim ukusnim i zdravim smoothiejima.

Smoothie od kruške i cimeta

Cimet sadrži jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor vitamina K i željeza, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, kalcija i mangana.

Isprobajte recept za smoothie od kruške i cimeta!

Smoothie od mrkve i kruške

Mrkva je dobar izvor tiamina, niacina, vitamina B6, folne kiseline i mangana, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K i kalija.

Isprobajte recept za smoothie od mrkve i kruške!

Smoothie od kruške i đumbira

Đumbir je dobar izvor vitamina C, magnezija, kalija, bakra i mangana, a dosadašnja istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava i različitih vrsta raka.

Isprobajte recept za smoothie od kruške i đumbira!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti