Stres možete smanjiti baveći se umjetnošću!

Stres možete smanjiti baveći se umjetnošću!

Stres možete smanjiti baveći se umjetnošću!
  • Objavljeno: Subota, 20.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su nedavno proveli istraživanje u kojemu su ustanovili da osobe koje se redovito bave umjetnošću imaju manju razinu hormona stresa u tijelu.

Dovoljno je svaki dan provesti tek 45 minuta radeći nešto kreativno da biste značajno smanjili razinu hormona stresa u tijelu, izjavila je voditeljica istraživanja prof. Girija Kaimal.

U ovom istraživanju su znanstvenici mjerili razinu hormona stresa prije, tijekom i poslije kreativnih aktivnosti. Rezultati su pokazali da se razina hormona stresa dramatično smanjila već nakon 45 minuta.

Otkrijte kako osloboditi kreativnost i probuditi maštu!

Ne morate biti vrsni umjetnik da biste uživali u prednostima kreativnih aktivnosti i radnji. Stručnjaci savjetuju da započnete sa sitnicama. Ako ne poznajete umjetnost dovoljno dobro, započnite s jednostavnim djelima. Crtajte jednostavne crteže na običnom papiru. Ovo je najjednostavniji način da se smirite i opustite.

Koristite boje koje najbolje opisuju vaše trenutno psihičko stanje. Ovo je zabavan način izražavanja vlastitih misli, emocija, strahova i raspoloženja.

Ako ste dešnjak, crtajte lijevom rukom. Vrlo brzo ćete biti toliko usredotočeni na ono što radite da nećete moći razmišljati o bilo čemu drugome. Osim što ćete se opustiti, jako dobro ćete se zabaviti.

Saznajte kako se opustiti u samo 5 minuta!

Ako vam crtanje ne ide i bolje se izražavate riječima, onda se počnite baviti pisanjem. Nemojte previše pažnju obraćati na gramatiku i pravopis, već na ono što pišete. Sve svoje riječi i osjećaje prenesite na papir. Koju god kreativnu aktivnost odabrali, najvažnije je da vas opušta i da u njoj uživate.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti