Rabarbara – ubojica raka
Rabarbara je višegodišnja zeljasta biljka sa krupnim listovima i dugim debelim zelenim, ljubičastim, ili ružičastim stabljikama. Za ishranu se koriste samo stabljike, jer listovi posjeduju toksin.
Znanstvenici su otkrili da sastojci rabarbare mogu pomoći u borbi protiv raka. Ti sastojci imaju još veći učinak ukoliko se biljka izmrvljena peče u pećnici ili kao pita. Rabarbara sadrži polifenole, koji mogu ubiti stanice raka ili pomoći pri sprječavanju njegova nastanka. Rezultat istraživanja je izuzetno bitan jer pruža nove načine liječenja raka, koji su manje toksični i nisu toliko štetni za zdravlje. Rabarbara se može upotrijebiti i onda kada je rak pokazao otpornost na medicinske načine liječenja jer ima antikancerogena svojstva.
Pripremite džem od jagoda i rabarbare!
Sve u svemu, postoje alternativni načini liječenja raka, a jedan od tih načina je i konzumiranje rabarbare.
-
Ozempic Razočaravajuća stvarnost o tome što se događa s tijelom godinu dana nakon uzimanja Ozempica
-
AI Novi AI alat predviđa vašu biološku dob iz selfija
-
čarape Nosite čarape dok spavate? Možda niste toliko ludi
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
čimpanze Divlje čimpanze snimljene kako koriste „prvu pomoć iz šume“
-
Recept dana
Kolač od čokolade s narančom
2 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
