Savršeno zaštićena koža ljeti

Savršeno zaštićena koža ljeti

Savršeno zaštićena koža ljeti
  • Objavljeno: Srijeda, 25.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U zadnje vrijeme dosta ističemo važnost zaštite ljeti kako biste spriječili nastanak neželjenih posljedica pretjeranog izlaganja suncu. Zaštitne kreme vas ne štite samo od opekotina, već i od prijevremenog starenja kože i nastanka raka kože. Donosimo vam odgovore na česta pitanja o kremama za zaštitu protiv sunca.

Kada je istekao rok trajanja kremi za zaštitu od sunca?

Neke kreme imaju otisnut rok trajanja na ambalaži, dok neke ne. Također, neke kreme imaju duži rok trajanja, a neke pak kraći. Sve ovisi o formuli kreme. Kreme s raznim kemikalijama s vremenom postaju manje učinkovite, a fizički blokatori (cink ili titan) mogu trajati i do 3 godine. Ukoliko na svojoj kremi ne možete pronaći datum isteka, najsigurnije bi bilo da je nakon godinu dana bacite.

Kreme u spreju nisu učinkovite?

Kreme u spreju štite jednako dobro kao i losioni ili obične kreme. Jedina razlika je u nanošenju. Naime, kremu u spreju morate na kožu nanijeti u nešto većoj količini. Nanesite ju tako da vidite sloj kreme na koži. Čak i ako je prozirna, vidjet ćete mokri trag. Kremu ravnomjerno utrljajte tek kada ste nanijeli dovoljan sloj kreme na kožu.

Kako iznova nanijeti kremu ako ste već našminkani?

Za adekvatnu zaštitu od sunca, kremu trebate nanositi svaka 2 sata, čak i kada ste našminkani. Ljeti nanosite kozmetiku koja već ima zaštitni faktor. Tako ćete zaštititi lice od negativnog djelovanja sunca, a na ostale izložene dijelove tijela nanesite kremu sa zaštitnim faktorom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti