Što trebate znati o kremama za sunčanje?

Što trebate znati o kremama za sunčanje?

Što trebate znati o kremama za sunčanje?
  • Objavljeno: Petak, 04.08.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdravlje kože

Što znači SPF?

SPF je mjera zaštite od opeklina do kojih prvenstveno dolazi zbog UVB zraka. Tip kože, vrsta aktivnosti na suncu i intenzitet sunčevog svjetla, mogu dati više ili manje sigurnosti. Imajte na umu da SPF može, s vremena na vrijeme, biti zbunjujući i obmanjujući.

Na primjer, ocjena govori o UVB zaštitu ali ništa o zaštiti od štetnih UVA i zraka koje uzrokuju starenje i rak.

Odaberite SPF koji odgovara tipu kože i izloženosti suncu. Izbjegavajte kreme za sunčanje sa SPF većim od 50. Važnije od visokog zaštitnog faktora je ravnomjerno i redovito primijeniti sredstvo za sunčanje.

Ovim prirodnim uljima zaštitite kožu od sunca!

Kako funkcionira proizvod za sunčanje?

Aktivni sastojci u proizvodu za sunčanje se apsorbiraju, reflektiraju ili raspršuju ultraljubičasto zračenje, a time i mijenjaju reakciju tijela na zračenja. Kreme za sunčanje obično sadrže kombinaciju različitih kemikalija koje su učinkovite za određene valne duljine UV zraka. Neki sastojci djeluju bolje od drugih.

Proizvođači su stvorili kreme za sunčanje koje učinkovito štite od UVB zračenja jer je to vrsta zračenja koja uzrokuje opekline i može dovesti do raka kože. U novije vrijeme, proizvođači su radili na stvaranju krema koje će zaštititi kožu od UVA i UVB zračenja, budući da su znanstvenici shvatili da je UVA zračenja također štetno. Gotovo svi proizvodi za sunčanje pružaju UVB zaštitu, ali samo neki štite od UVA zraka.

Može li se postići preplanulost uz ​​kreme za sunčanje?

Tamnjenje kože uzrokuje UVA zračenje koje izaziva rast melanina u koži. Opekotine od sunca su uglavnom uzrokovane UVB zračenjem. Ako ćemo blokirati UVB zračenje i dopustiti UVA zračenje, možemo dobiti preplanulost i smanjiti rizik od opekotina. Međutim, problem je u tome što pretjerano izlaganje UVA zrakama može biti štetno za kožu. UVA zrake su povezane sa starenjem kože i rakom. Za razliku od opeklina koje se brzo vide ta suptilna oštećenja se mogu nakupiti tijekom godina.

Uz širok spektar zaštite od UV zračenja, koža ima zaštitu od opekotina od sunca i ostalih dugoročnih oštećenja kože. Ovisno o vremenu provedenom u suncu i zaštiti koju pruža krema za sunčanje, još uvijek možete steći preplanulost, ali će se to dogoditi sporije.

Ova ulja koristite tijekom i nakon sunčanja!

Izaziva li vitamin A zabrinutost u krema za sunčanje?

Istraživanja pokazuju da vitamin A, čest sastojak krema za sunčanje, može ubrzati rast tumora kože. Čini se da vitamin A potiče rak tek kada je u kombinaciji sa suncem.

Proizvođači dodaju vitamin A do 41% u sve kreme za sunčanje, u sintetičkom obliku koji se zove retinyl palmitat. To je antioksidans koji hidratizira kožu i sprečava starenje kože. Preporučuje se izbjegavati kreme s vitaminom A (potražite retinyl palmitat na etiketi).

Vitashop

Najnovije

Najčitanije