Spriječite ugrize komaraca!

Spriječite ugrize komaraca!

Spriječite ugrize komaraca!
  • Objavljeno: Utorak, 24.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Piknici, roštilji i druga ljetna događanja su nešto čemu se veselimo svakog ljeta. Međutim, ta druženja na otvorenome mogu postati nelagodna zbog komaraca koji ponekad znaju biti stvarno iritantni.

Planirajte na vrijeme

Ako je moguće, organizirajte svoje aktivnosti na otvorenome u doba kada komarci nisu toliko aktivni, a najaktivniji su u sumrak i zoru.

Koristite ventilator

Pomoću ventilatora ćete uistinu lako držati komarce dalje od svog tijela. Postavite ga na mjesto da puše od vas, ne u vas i komarci neće moći doći do vaše kože. Komarci slabo lete i nisu u stanju obraniti se od puhanja ventilatora. Nema određenog pravila koliki ventilator mora biti ili koliko jako mora puhati, već isprobavajte dok ne otkrijete način koji vama odgovara.

Mudro odaberite odjeću

Odjenite odjeću svijetle boje koja je udobna. Također je najbolje da odjenete odjeću gušćeg tkanja kako bi spriječili prodiranje komarca kroz tkaninu, ali jednako učinkovito će biti slojevito odijevanje.

Proizvodi za zaštitu

Većina proizvoda za zaštitu od komaraca sadrže DEET (Dietiltoluamid) koji štiti od uboda komaraca. No budite sigurni da ga pravilno primjenjujete jer u protivnom zaštita neće biti učinkovita i morat ćete ponavljati postupak. Kada je riječ o odabiru proizvoda, za odrasle uzmite onaj koji sadrži 30% DEET - a, a za djecu se posavjetujte s pedijatrom. Najvjerojatnije će vam preporučiti proizvod s 10% DEET - a.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti