Sigurna tjelovježba po vrućini

Sigurna tjelovježba po vrućini

Sigurna tjelovježba po vrućini
  • Objavljeno: Petak, 29.07.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi žele imati kilu manje na plaži, a neki jednostavno žele ostati u fomi. No nažalost nisu svi svjesni kako je vrućina velika opasnost.

Ljeto je savršeno vrijeme za vježbanje na otvorenom. Ali i to ima svoje negativne strane. Udaljenosti se čine veće, a uzbrdice strmije. Kada je visoka temperatura, jednostavno trčanje moglo bi postati naporan izazov s potencijalno fatalnim posljedicama.

Evo top 5 metoda za sigurnu tjelovježbu ovog ljeta:

1. Unosite dovoljno tekućine

Za prosječnu osobu, voda je sasvim dobar izbor. Ključ je u unosu tekućine prije i za vrijeme vježbanja. Lako možete izmjeriti koliko vode je idealno. Stanite na vagu prije i poslije tjelovježbe. Razlika u kilogramima će vam reći koliko ste izgubili kroz znoj i koliko tekućine bi morali nadoknaditi.

2. Vježbajte rano ujutro ili kasno poslijepodne

Da bi izbjegli jaku vrućinu, planirajte svoje vježbe tijekom ova dva razdoblja. Najbolji način za povećanje tolerancije na vrućinu je postepeno aklimatiziranje i prilagođavanje na vježbanje na velikim vrućinama, a taj proces traje sedam do 14 dana. Nemojte odah izaći na vrućinu i trčati sat vremena, dajte svome tijelu šansu sa se aklimatizira.

3. Obucite se ugodno

Nosite laganu, širu odjeću. Sintetička vlakna kao poliestar, najlon i likra koje apsorbiraju znoj su najbolje za vježbanje na vrućini.

4. Uzmite u obzir lijekove koje uzimate

Mnogi lijekovi mogu povećati šanse od srčanih bolesti jer utječu na žlijezde za znojenje. Osobe koje uzimaju lijekove trebale bi posebno paziti na temperaturu svojeg tijela.

5. Budite sigurni, nemojte da vam bude žao

Svaka osoba drukčije podnosi vrućinu. Krucijalno je obratiti pozornost na svoje tijelo i biti posebno oprezan.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti