Što negativno razmišljanje radi vašem mozgu?

Što negativno razmišljanje radi vašem mozgu?

Što negativno razmišljanje radi vašem mozgu?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ljudski mozak je toliko evoluirao da je u stanju vrlo brzo donijeti odgovarajuću odluku, a još brže reagirati u stresnim i prijetećim situacijama.

Kada smo zabrinuti i razmišljamo negativno, tada zavaravamo naš mozak i potičemo ga da razmišlja na način da nas treba obraniti. Kao rezultat toga se povećava razina hormona stresa u tijelu.

Mozak na negativne događaje i situacije reagira puno brže nego što smo toga svjesni. Kada razmišljamo pozitivno, mozak pretpostavlja da je sve pod kontrolom i da nema razloga za brigu.

Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Clinical Psychology, otkriva da negativno razmišljanje uistinu štetno djeluje na mozak. Naime, sudionici su otežano obavljali rutinske poslove kada su bili okupirani negativnim mislima.

Znanstvenici su ustanovili da negativno razmišljanje otežava obrađivanje novih informacije i trezveno razmišljanje. Negativnim razmišljanjem ne postižete apsolutno ništa.

Negativno razmišljanje vam neće pomoći da riješite problem, upravo suprotno – otežat će vam racionalan način razmišljanja i rješenje problema.

Saznajte koje su najčešće negativne misli i kako ih pobijediti!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti