Zašto vodu trebate piti iz bakrenih čaša?

Zašto vodu trebate piti iz bakrenih čaša?

Zašto vodu trebate piti iz bakrenih čaša?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako vodu držite u bakrenoj čaši, po mogućnosti preko noći ili barem na nekoliko sati, voda će poprimiti određene kvalitete koje su dobre za zdravlje jetre, ali i za zdravlje općenito.

Bakar ima antimikrobna, protuupalna, antikancerogena i antioksidacijska svojstva. Istraživanja su pokazala da voda koja stoji u bakrenoj čaši najmanje 16 sati ima manji udio štetnih mikroba.

Poboljšava zdravlje probavnog sustava

Da bi učinak bio još bolji, vodu iz bakrene čaše pijte ujutro natašte. Ona će potaknuti eliminaciju štetnih toksina i stimulirati rad probavnog sustava. Ako često patite od probavnih smetnji, kao što su nadutost, zatvor i grčeva, voda iz bakrene čaše vam može pomoći.

Jača imunološki sustav

Antioksidacijska svojstva bakra mogu ojačati imunološki sustav. Bakar sudjeluje u nizu tjelesnih procesa, a istraživanja su pokazala da može spriječiti daljnje širenje bakterija.

Potiče mršavljenje

Bakar potiče razgradnju stanica masti, a također može regulirati rad štitnjače koja igra važnu ulogu u mršavljenju. Voda iz bakrenih čaša može povećati razinu energije, što će vam bez sumnje dobro doći ako planirate početi s redovitom tjelovježbom.

Saznajte zašto svako jutro trebati piti toplu vodu sa solju!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti