Što trebate znati ako pijete vodu s limunom?

Što trebate znati ako pijete vodu s limunom?

Što trebate znati ako pijete vodu s limunom?
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Voda s limunom je trenutno najpopularniji napitak za započinjanja dana. Limun ima pozitivno djelovanje na zdravlje, odličan je izvor vitamina C, ima moćno antioksidacijsko svojstvo i smanjuje rizik od nastanka kancerogenih stanica.

Bez obzira na sve prednosti, kod konzumacije vode s limunom trebate biti oprezni kako ne bi došlo do neželjenih nuspojava.

Žgaravica

Previše limuna može uzrokovati žgaravicu. Iako limun ima alkalno djelovanje, kod nekih ljudi izaziva probavne smetnje. Stručnjaci ističu da izbjegavate limun ako ste skloni žgaravici ili ako ste primijetili da se žgaravica pogoršava nakon uzimanja limuna.

Oštećenje zubne cakline

Limunska kiselina može oštetiti caklinu i povećati rizik od nastanka karijesa, ali i drugih vrsta bolesti usne šupljine. Ako usta odmah ne isperete toplom vodom, kiselina će ostati na vašim zubima i napraviti više štete nego koristi.

Dehidracija

Voda s limunom će hidratizirati tijelo, ali samo ako ju konzumirate u umjerenoj količini. Naime, voda s limunom ima diuretsko djelovanje i potiče izlučivanje tekućine iz organizma, što može uzrokovati dehidraciju.

Saznajte koliko vode tijelu treba za mršavljenje!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti