Sušene šljive pomažu u prevenciji raka debelog crijeva
Rak debelog crijeva je jedan od vodećih uzročnika smrti diljem svijeta, a novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da sušene šljive mogu pomoći u njegovoj prevenciji.
Otkrijte kako možete spriječiti nastanak raka debelog crijeva.
Voditeljica istraživanja dr. Nancy Turner je zajedno sa svojim kolegama proučavala djelovanje sušenih šljiva na zdravlje probavnog sustava.
Dosadašnja istraživanja su već pokazala da postoje namirnice koje mogu smanjiti rizik od nastanka bolesti probavnog sustava, izjavila je dr. Turner.
U probavnom sustavu postoji nekoliko trilijuna različitih bakterija. Narušena ravnoteža tih bakterija može uzrokovati nastanak kronične upale i povećati rizik od nastanka bolesti probavnog sustava, uključujući i rak debelog crijeva.
Sušene šljive su odličan izvor flavonoida, spojeva s antioksidacijskim djelovanjem koji smanjuju rizik od nastanka kronične upale i smanjuju štetu uzrokovanu slobodnim radikalima. Nepravilna prehrana je vodeći faktor rizika za nastanak raka debelog crijeva.
Sušene šljive pomažu u uspostavljanju bakterijske ravnoteže unutar probavnog sustava, potiču njegov rad i pomažu u prevenciji probavnih smetnji.
Saznajte koji su faktori rizika za nastanak raka debelog crijeva.
-
AI Novi AI alat predviđa vašu biološku dob iz selfija
-
Ozempic Razočaravajuća stvarnost o tome što se događa s tijelom godinu dana nakon uzimanja Ozempica
-
čarape Nosite čarape dok spavate? Možda niste toliko ludi
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
čimpanze Divlje čimpanze snimljene kako koriste „prvu pomoć iz šume“
-
Recept dana
Kolač od čokolade s narančom
2 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
