Svjetski tjedan homeopatije

Svjetski tjedan homeopatije

Svjetski tjedan homeopatije
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Povodom 255. obljetnice rođenja Samuela Hahnemanna (rođen 10. travnja 1755.), utemeljitelja homeopatije kao načina liječenja, homeopati u Republici Hrvatskoj brojnim događanjima obilježavaju Svjetski tjedan homeopatije. Cilj Svjetskog tjedna homeopatije 2010. je upoznati širu javnost s homeopatijom kao  efikasnom, sigurnom i ekonomičnom metodom liječenja. Za vrijeme Svjetskog tjedna homeopatije u 2010. homeopati cijeloga svijeta informirat će javnost o mogućnostima homeopatije u uspostavljanju životnog balansa.

Svjetski tjedan homeopatije se u Hrvatskoj održava po 5. put (od 10.4. do 17.4.2010.). Ove godine tema je psihičko stanje. Tu je bitno napomenuti da homeopatija može pomoći kod: problema s učenjem, ADHD, autizma, poremećaja spavanja, poremećaja hranjenja, poremećaja raspoloženja (tj. depresija, ljutnja itd.), tjeskoba, strahova, fobija, ovisnosti, smetnji sjećanja i kognitivnih problema (tj. Alzheimerova bolest i sl.), kontrole agresivnosti i druge.

Hrvatska udruga homeopata ove će godine tjedan obilježiti besplatnim predavanjima i radionicama, kao i Danom besplatnog homeopatskog savjetovanja. Ovom prilikom pozivaju se svi zainteresirani na zanimljiva predavanja, a osobito zanimljiva stavka su besplatna homeopatska savjetovanja, naravno od strane kvalificiranih homeopata, u srijedu od 9 do 12 sati u Badalićevoj 26A, Zagreb (uz prethodnu najavu na 098/23 24 73). Raspored predavanja možete pogledati OVDJE.

Bitno je napomenuti da je Hrvatska udruga homeopata najstarija hrvatska homeopatska udruga, osnovana 1997. godine. Cilj Udruge je informiranje o homeopatiji, produbljivanje znanja i afirmacija homeopatije. Također rade, u suradnji s drugim homeopatskim udrugama, na iniciranju uspostave Registra profesionalnih homeopata, te sudjeluju u izradi prijedloga Zakona o homeopatiji. Jedan od glavnih ciljeva je i zaštita prava pacijenata u smislu prava na izbor terapije i na adekvatnu profesionalnu uslugu kvalificiranih homeopata, u skladu sa svjetskim i europskim standardima.

21. stoljeće nam pruža razne vrste novih tehnologija koje nam olakšavaju život. Ali, s druge strane, život je postao ubrzan, kompliciran i zbunjujući. Zbog tih i drugih razloga sve više ljudi, zahvaćenih emocionalnim i drugim psihičkim tegobama, treba pomoć u uspostavljanju balansa u svom životu. Stres i emocionalna neravnoteža također mogu uzrokovati i fizičke bolesti. Homeopatija ima holistički pristup koji sve to uzima u obzir i pomaže u uravnoteženju osobe kao cjeline.

Poduzmite slijedeći korak i dođite na predavanja, podružite se i informirajte.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti