Ublažite želučanu kiselinu ovim namirnicama!

Ublažite želučanu kiselinu ovim namirnicama!

Ublažite želučanu kiselinu ovim namirnicama!
  • Objavljeno: Utorak, 26.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Visoka razina želučane kiseline može uzrokovati niz probavnih tegoba i smetnji, kao što su žgaravica, neugodan zadah ili plinovi. Postoji niz razloga koji uzrokuju povećanje razine želučane kiseline, a najčešće su to nezdrave prehrambene navike, prekomjerna konzumacija alkohola i povišena razina stresa. Srećom, postoje namirnice koje na prirodan način smanjuju razinu želučane kiseline.

Bosiljak

Čaj od bosiljka, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, smanjuje razinu želučane kiseline i ima umirujuće djelovanje na probavni sustav.

Banana

Zahvaljujući visokom udjelu kalija, banana će smanjiti proizvodnju želučane kiseline, a zbog visokog udjela vlakana će potaknuti rad probavnog sustava. Za najbolji učinak, bananu pojedite ujutro čim se probudite.

Cimet

Ima moćna antibiotska i antigljivična svojstva, a istraživanja su pokazala da ublažava probavne smetnje i smanjuje razinu želučane kiseline u tijelu.

Jabučni ocat

Jabučni ocat ima alkalno djelovanje i smanjuje razinu želučane kiseline. Svaki dan popijte 1 žlicu jabučnog octa pomiješanu sa 2 čaše vode.

Đumbir

Potiče rad probavnog sustava i smanjuje razinu želučane kiseline. Đumbir će smanjiti i nastanak čireva na želucu jer neutralizira štetno djelovanje želučane kiseline.

Upoznajte se s ayurvedskim savjetima za ublažavanje žgaravice!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti