Umaci s roštilja su dobri za zdravlje
Kategorija: Zanimljivosti
Ovo je dobra vijest za one koji ne mogu dočekati lijepo vrijeme za roštiljadu s ekipom. Prema rezultatima novog istraživanja pokazalo se da je umak s roštilja izuzetno zdrav, iako se na prvu ne čini tako.
Umak, koji nastane nakon roštilja nemojte proliti, već ga iskoristite kao dodatak jelu. Naime, umak je bogat antioksidansima, koji igraju ključnu ulogu u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka, neurodegenerativnih bolesti te različitih upala. Bilje i začini, kao što su češnjak, limun, papar ili đumbir, se najčešće koriste prilikom mariniranja mesa, što daje antioksidativna svojstva umaku.
Umak možete poslužiti na različite načine, na primjer kao preljev za salatu.
Najčitanije zanimljivosti
-
AI Novi AI alat predviđa vašu biološku dob iz selfija
-
Ozempic Razočaravajuća stvarnost o tome što se događa s tijelom godinu dana nakon uzimanja Ozempica
-
čarape Nosite čarape dok spavate? Možda niste toliko ludi
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
čimpanze Divlje čimpanze snimljene kako koriste „prvu pomoć iz šume“
-
bolesti srca Muškarci su skloniji umiranju od "sindroma slomljenog srca" u usporedbi sa ženama
-
Recept dana
Zapečeni grah od jučerašnjeg variva
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
