Umaci s roštilja su dobri za zdravlje

Kategorija: Zanimljivosti
Ovo je dobra vijest za one koji ne mogu dočekati lijepo vrijeme za roštiljadu s ekipom. Prema rezultatima novog istraživanja pokazalo se da je umak s roštilja izuzetno zdrav, iako se na prvu ne čini tako.
Umak, koji nastane nakon roštilja nemojte proliti, već ga iskoristite kao dodatak jelu. Naime, umak je bogat antioksidansima, koji igraju ključnu ulogu u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka, neurodegenerativnih bolesti te različitih upala. Bilje i začini, kao što su češnjak, limun, papar ili đumbir, se najčešće koriste prilikom mariniranja mesa, što daje antioksidativna svojstva umaku.
Umak možete poslužiti na različite načine, na primjer kao preljev za salatu.
Najčitanije zanimljivosti
-
Recept dana
Krem juha od poriluka i krumpira
40 min12345 -
Recept tjedna
Juneće šnicle u saftu
2:40h12345 -
Recept mjeseca
Šnenokle
35 min12345