Uz mineralnu vodu i kremu koža ostaje svježa na putu

Uz mineralnu vodu i kremu koža ostaje svježa na putu

Uz mineralnu vodu i kremu koža ostaje svježa na putu
  • Objavljeno: Petak, 19.06.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Umor od putovanja koji ostavlja tragove na koži, potiče širenje pora, stvaranje podočnjaka i suhoće kože prava je noćna mora na beskrajnim vožnjama jer ruši samopouzdanje i izaziva stres. Prije odlaska na odmor potrebno je osigurati koži lica dovoljno vlage - osobito ako putujete zrakoplovom jer tlak u kabini dodatno izvlači vodu. Hranjiva krema prije spavanja pripremit će kožu tijekom noći  za hidratantni tretman ujutro. Da bi koža mogla upiti veću količinu kreme, ujutro je važno detaljno očistiti lice te napraviti piling kako bi se odstranile mrtve stanice, koje pogoduju stvaranju akni.

Za problematičan ten najbolji su preparati koji sadrže salicilnu kiselinu jer će smanjiti crvenilo prije putovanja. Obilni sloj dnevne hidratantne kreme pomoći će u stvaraju barijere klimatiziranom zraku, koji šteti koži i isušuje ju, te spriječiti nezdrav, sivkast izgled bez zdravog sjaja. Tijekom putovanja “zabranjeno” je prikrivati tragove umora slojem pudera ili rumenila jer će lice djelovati neprirodno i umorno.

Mineralna voda u spreju osvježit će lice, a preporučuje se nanijeti i mrvicu hidratantne kreme. Sjenila u kremi i maskara ne idu s visokim temperaturama ili spavanjem tijekom vožnje jer se lako razmazuju stvarajući “punkerski look”.
Ako je šminka neizbježna, tada je bolje izabrati vodootpornu i obavezno je testirati prije putovanja, primjerice nanijeti je na mali dio zapešća, kako bi se izbjegla alergija.

>>Rižin papir ima vrlo dobru sposobnost upijanja masnoća pa može biti neprocjenjiv za uklanjanje nezdravog sjaja koji se pojavljuje na masnoj koži lica.
>>Zbog dugotrajnog sjedenja cirkulacija se usporava pa problemi otečenih i bolnih nogu nisu rijetkost. Stoga se prije polaska preporučuje pažljivo umasirati umirujući gel na bazi nevena ili divljega kestena. Kako se stopala ne bi znojila, može se nanijeti dezodorans u spreju za noge.

>>Umjesto gela, na opranu i osušenu kosu najbolje je nanijeti balzam sa snažnim hidratantnim djelovanjem i sprej za sjaj pa će se manje petljati. Prije polaska kosu je dobro pripremiti hranjivim pakunzima ili ampulama koje će stvoriti zaštitni sloj.

>>Iako se ruževi koji traju 12 sati mogu činiti idealnima za put - zapravo isušuju usne ostavljajući ispucali trag i neuredan izgled. Hidratantna sjajila osvježavaju izgled cijelog lica i njeguju usne, a tijekom vožnje valja ih nanijeti nekoliko puta jer se lako skidaju.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti