Zašto gubimo interes za osobe koje su nam naklonjene?

Zašto gubimo interes za osobe koje su nam naklonjene?

Zašto gubimo interes za osobe koje su nam naklonjene?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 21.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jeste li se ikada zapitali zašto nas privlače stvari koje su naizgled nedokučive? Prije svega, niste sami. U ljudskoj prirodi je željeti upravo ono što mislimo da ne možemo imati. Postoji razlog zašto se svaki romantični film vrti oko jedne osobe koju privlači osoba koja joj je nedostižna.

Odrasli smo prolazeći kroz uzbudljive uspone i padove u životu kako bismo stekli nečiju naklonost. Naučili smo da se vrijedi boriti ako nešto zaista želimo.

Oni koji su naizgled izvan dosega ili nedostupni imaju visoku vrijednost u tom pogledu. Govoreći s biološkog stajališta, ima smisla tražiti one za koje mislimo da su bolji od nas. Ključ reprodukcije je stvoriti bolje potomstvo. Ljudi su se razvili tijekom vremena i traže zdrave, jake, emocionalno zrele, zaštitničke i odane partnere.

Provjerite zašto smo opsjednuti ljudima koji nas ne žele!

Na vrlo dubokoj razini, tu je mali dio svakog od nas koji vjeruje da nismo dostojni biti voljeni. Upravo ta nesigurnost dovodi do osjećaja manje vrijednosti. Prirodan zaključak misli je da sigurno nešto nije u redu s osobom kojoj se sviđam. Ne prihvaćamo ovaj način razmišljanja i odabrali smo živjeti u stalnoj potjeri za nekim ili potpuno odbacivati osobe koje pokazuju interes za nas. Na ovakvom terenu se osjećamo kao kod kuće.

Postoje dakle, dva glavna razloga zašto izbjegavamo nečiju naklonost. Ili želimo izabrati nekog boljeg ili smo nesigurni i mislimo da nismo vrijedni te ljubavi.

Sada se možete zapitati: trebam li se prepuštati drugima i dati im priliku u zamjenu za odbijane? Kako prevladati nesigurnost?

Ego je teško prevladati, ali možemo proširiti vidike i otvoriti vrata novim životnim prilikama.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti