Zašto se tijekom vježbanja javlja glavobolja?

Zašto se tijekom vježbanja javlja glavobolja?

Zašto se tijekom vježbanja javlja glavobolja?
  • Objavljeno: Srijeda, 28.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako svaki put dok vježbate imate problema s glavoboljom, povećajte unos vode. Slaba hidratacija tijela je jedan od najčešćih uzročnika glavobolje, prenosi WomenHealth.

Glavobolja bi tijekom vježbanja trebala nestati ili se barem ublažiti jer se povećava oslobađanje endorfina, povećava dotok krvi u mozak i opuštaju se mišići. Stoga, ako imate problema s glavoboljom tijekom vježbanja, vjerojatno imate problema s razinom šećera u krvi, napetosti u mišićima prsa, vrata i ramena ili pak visok krvni tlak.

Važno je povećati unos vode tijekom vježbanja, ali je još važnije tijelo dobro hidratizirati prije vježbanja. U toku dana popijte 8 do 10 čaša vode i 1 čašu vode prije vježbanja. Također, pojedite nešto jer vježbanje na prazan želudac uzrokuje nagli pad razine šećera u krvi i povećava rizik od nastanka glavobolje.

Ako ste i inače skloni glavoboljama, pripremite mišiće na vježbanje prije nego započnete vježbati, naročito ako cijeli dan provodite u sjedećem položaju. Istezanje i protezanje prije vježbanja će vam u tome značajno pomoći.

Ako i dalje osjećate glavobolju tijekom vježbanja, svakako se obratite liječniku jer je moguće da patite od visokog krvnog tlaka. Ako patite od visokog krvnog tlaka, vježbanje vam može pomoći u njegovoj regulaciji, ali ćete trebati uzimati i neke lijekove.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti